Azonosíthatatlan idegen életformák közvetlenül a fejünk felett?

2023. január 15., vasárnap




Óriási felfedezés küszöbén vagyunk?

Lehet, hogy nem máshol fogunk először igazi idegen organizmusokra bukkanni, mint a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. A jelek szerint ugyanis megvan az esély rá, hogy az ott tapasztalt titokzatos szennyeződés talán földönkívüli eredetű lehet.

Az egész történet még tavaly és tavalyelőtt, azaz 2015-ben kezdődött, noha állítólag a jelenséget annak idején a MIR űrállomáson is tapasztalni lehetett. Arról van szó, hogy a fedélzeten, és az űrállomás ablakaiban olyan furcsa minták jelentek meg, melyekről nem lehetett tudni, hogy mik.

Ezek vékony, filmszerű réteget képeztek, és ténylegesen úgy néztek ki első ránézésre, minta amőba szennyeződések lennének.

A gond csak az, hogy az űrben, ahol vákuum van, és teljes oxigénhiány, ez nem jöhetne létre.

Először felmerült a lehetősége annak, hogy egyszerűen arról lehet szó, hogy az ISS egyes moduljait nem fertőtlenítették le eléggé, és a rajta lévő baktériumok indultak fejlődésnek.

Ez azonban szintén képtelenség, mivel a tudomány jelenlegi ismeretei szerint ez nem történhetne meg.

Valami mégis vígan élt és burjánzott az ablakokban, és a külső felületen, sőt, idővel az ISS belső terében is megjelent.

Sarah Wallace, a NASA mikrobiológusa szerint az állomáson már több helyszínen is érzékeltek szennyeződést, a minták laboratóriumba érkezése előtt viszont képtelenek megállapítani, hogy pontosan milyen organizmusokkal van dolguk.

Az egész biológiának ellentmondanak ezek az organizmusok, de hamarosan kiderülhet, hogy pontosan mik.

Korábban is küldtek már le bizonyos mintákat, akkor az derült ki, hogy ÉLŐ organizmusok alkottak vékony, filmszerű réteget a Nemzetközi Űrállomás falain és ablakain.

Különleges, foltokban terjedő telepeket annak idején a MIR űrállomáson is tapasztaltak...

Azt persze senki sem tudja megmagyarázni, hogy a Földi élet hogyan képes megélni az űrben. 

Sőt, ez az organizmus nem is Földi sokak szerint, ugyanis a vizsgálatok alapján noha teljes mértékben nem tudták beazonosítani, annyi kiderült, hogy az egyik itthoni tengeri moszat fajjal mutat hasonlóságot, de még attól is sok szempontból eltér.

Vagyis ezek földönkívüli életformák is lehetnek akár. Az még nem tiszta, hogyan kerültek ide, honnan ered ehetnek.

Lehet, hogy nagyon régóta itt keringenek az űrben, a fejünk felett. Az is lehet, hogy üstökösök, meteorok szállították őket ide. 

A felfedezés már szinte biztos, és korábban is erősítettek meg hasonlót, egyelőre nem verik nagy dobra, és még újabb megerősítő vizsgálatokban gondolkodnak.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen földönkívüliek idegenek


Megtekintések száma: 73875





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet