Baj van: az összes el fog fogyni ebből a dologból hamarosan a Földön!

2017. november 10., péntek
Sokak napját menti meg, vannak, akik nem, tudnak létezni sem nélküle. Eltűnhet az egyik legnépszerűbb dolog a világon!

Komolyan veszélyben lehet mindenki kedvence. A fogyasztói hamarosan érezni fogják, és egyes országokban már lehet is érezni azt, ami következik.

Az éghajlatváltozásnak ugyanis nagyon komoly káros hatásai vannak nem csak a gazdaságra de a mezőgazdaságra is.

Olyan szinteken teszi tönkre a terményeket az extrém mértékű időjárás, hogy bizonyos termékek és mezőgazdasági termékek árát nagymértékben megnövelhetik majd.

Az egyre inkább luxus ár kategóriájú dolgok még csak a kisebbik gond lesznek. A fő probléma az lesz, hogy egyes dolgok, mint amilyen a banán, vagy a kávé, teljesen eltűnhetnek a Földről. A veszély pedig valósabb, mint eddig valaha bármikor.

A WWF új, Vihar előtti csend címen kiadott jelentése négy, világszerte fogyasztott mezőgazdasági termék – kávé, narancs, mogyoró és banán – példáján keresztül mutatja be a klímaváltozás drasztikus hatásait.

A kávé pár évtizeden belül teljesen eltűnhet, de néhány éven belül is hihetetlen mértékben megfogyatkozhat, emiatt pedig egekbe szökik majd az ára...

A jelentés kiemeli, hogy a globális felmelegedést elsődlegesen okozó üvegházhatású gázok kibocsátásának drasztikus korlátozása nélkül oda juthatunk, hogy a ma még leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek egy részéhez sokkal nehezebb lesz hozzájutni a közeljövőben.A világ kávétermésének felét jelenleg Brazília és Vietnam adja, ahol ez meghatározó gazdasági tevékenység. Az évszázad közepére azonban a jelenlegi termőterületeinek fele termelésre alkalmatlanná válhat az éghajlatváltozás következtében.

A kávé a második legnépszerűbb ital a világon a víz után. Óriási érvágás lesz sokaknak az, ha luxustermék kategória lesz belőle.

Ugyanakkor megjelenhetnek a tudomány által létrehozott instant, és egyéb genetikai úton előállított kávék, kávé fajták, ezeknek azonban nagy az egészségügyi kockázatuk - állítják egyes szakértők.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás globális éghajlatváltozás élelmiszeripar felmelegedés


Megtekintések száma: 149680

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet