Baj van: hihetetlen ütemben kezdtek emelkedni a tengerek szintjei!

2018. március 5., hétfő




Beláthatatlan kataklizma láncolata indulhatott el - figyelmeztettek a tudósok.

Tudósok nagyon vészjósló dolgot tettek közzé. megkongatták a vészhartangot és most nem túlzás, komoly a baj!

Arról van szó, hogy már egy ideje vizsgálják azt, hogy hogyan fog reagálni a világtengerek szintje az egyre gyorsabb ütemű olvadásra.

Azt már nyilvánvalóan mindenki tudja, hogy a felmelegedés előbb vagy utóbb, de jelentősen emeli majd a tengerszintet, milliók életét sodorva ezzel veszélybe.

A kutatók a tanulmány elkészítéséhez az 1990-es évek óta rendelkezésre álló műholdas adatokat elemezték.

Ebből pedig egy minden eddiginél borzalmasabb eredményre jutottak...

Az derült ki, hogy a globális éghajlatváltozás okozta tengerszinte emelkedés nem egyenlő ütemben zajlik, hanem éppen ellenkezőleg. Az üteme egyre inkább gyorsul.

Vagyis minél nagyobb méreteket ölt, annál jobban elszabadul, és így annál keevsbeb időnk van addig, mígnem olyan mértékben megemelkedika vízszint, hogy elönti a lakott partmenti területeket is a világon.

A legfrissebb számítás alapján a következő 80 évben a klímaváltozás miatt 65 centiméterrel emelkedhet a tengerek szintje.

Steve Nerem, a Boulderi Coloradói Egyetem munkatársa és a vizsgálat vezetője szerint ez csupán óvatos becslése, hiszen az emelkedés mértéke, ahogy az eddigi 25 év során, úgy a jövőben is változhat.

A szakértők a Topex/Poseidon, a Jason-1, a Jason-2 és a Jason-3 műholdak adatait elemezték. Az analízis felfedte, hogy míg az 1990-es években évente 2,5 milliméterrel nőtt a tengerszint, addig napjainkban már évente 3,4 milliméterrel.

A drasztikus tengerzsint emelkedésnek két oka van: az egyik az, hogy as arki jég folyamatosan és erőteljesne olvad,a másik pedig az, hogy a víznek egyre magasabb a hőtágulása...

Az elmúlt 25 év során csak a víz tágulása miatt 7 centiméterrel emelkedett a tengerek és óceánok szintje.

Vagyis az emberiség ideje vészesen fogy, és Hollandia és sok más part menti régió komoly veszélyben van, többek között még New York is megszűnhet létezni a következő évtizedekben...

Idővel pedig erre fel kell készülni, ha nem akarunk globális kataklizmával és klímamenekültekkel szembenézni ennek következtében.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen katasztrófák kataklizma klímaváltozás felmelegedés


Megtekintések száma: 20784





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet