Baj van: megindulhatott a Föld pólusváltása. katasztrofális hatásokkal járhat!

2018. augusztus 20., hétfő
Észlelték az első jeleket...

Valószínű, hogyí elkezdtek felcserélődni a Föld mégneses pólusai. Ezt tudósok jelentették be a legújabb eredményekre hivatkozva.

A folyamat során olyan vészjósló dolgok történhetnek, amik alapjaiban határozhatják meg nem csak az életünket, de a jövőnket is.

A váltás folyamata már elindult, és a küszöbön állhat emiatt egy nagyobb kataklizma, mely a bolygónkat is átalakíthatja.

Átlagosan 250 ezer évente történik meg, legutoljára azonban 780 ezer éve volt, ez pedig azt jelenti, hogy nagyon is esedékes lenne.

A Föld mágneses pólusainak megcserélődése során minimum áramkimaradások következnének be, és legrosszabb esetben rövid időre - néhány évre, vagy száz évre - elveszthetné a Föld a mágneses mezejét is.

Ez pedig gyakorlatilag halálos csapás lenne az emberi faj számára.

A Colorado Egyetem kutatói szólalgtak meg az ügyben. A vezető tudós, Daniel Baker szerint a pólusok felcserélődésének számos jelét tapasztalhatjuk.Amennyiben pedig ez tényleg megtörténik, a Föld egyes részei akár lakhatatlanná is válhatnak.

Számos jele van annak, hogy ez máűr zajlik, és nem állunk messze.

Persze alapjáraton a pólusváltás egy hosszabb időszak, azonban vannak földtörténeti nyomok, melyke azt mutatják, hogy akár néhány éven belül is végbemehetett egyes esetekben.

Az egyik jel, hogy ez a mágneses mező 15%-al zsugorodott az elmúlt 200 évben.

Ez pedig minden élőlényre hatással lehet, de legfőképpen a madarakra, bálnákra, űrhajósokra. Ám a technikát is befolyásolja, így megzavarhatja a műholdakat, az erőműveket és a kommunikációs eszközöket.

Emellett a Föld klímáját is teljesen tönkretenné..

Sőt, megnövekedhet a földfelszínre érő kozmikus sugárzás mennyisége, ami miatt megsokszorozódhat a daganatos megbetegedések száma.

Nagyon nagy a baj tehát, mert ha ez a folyamat tényleg elkezdődött, akkor nem tudunk tenni ellene, és nem maradt más, mint a felkészülés.

Akadnak olyan nézetek is, miszerint a pólusváltás valójában mindig egybe is esett a Föld nagyobb, tömeges kihalásaival a múltban.

Ha ez így van, akkor az ember kora is lejárthat egy mostani pólusváltásassal, hacsak nem vagyunk képesek valagogy a technikával és tudással túljárni a természet eszén.

Richard Holme, a Liverpool Egyetem professzora állítja, a pólusok megcserélődése nem a küszöbön áll, hanem már folyamatban is van.

Sőt, egyes dán tanulmányok szerint a klímaváltozás nem másnak a hatása, mint a pólusváltás megkezdődésének...

OSZD MEG másokkal is

kataklizma pólusváltás tudomáyn


Megtekintések száma: 29905

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet