Bebizonyították, hogy a földön kívülről származhat az élet? Tudósok óriási áttörést értek el!

2017. december 17., vasárnap




Az élet földi eredetét kérdőjelezheti meg.

Kanadai tudósoknak olyan tudományos áttörést sikerült elérniük, ami alapjaiban változtathatja meg az élet kialakulásáról kialakult képünket, és az eddigi ismereteinket is.

Még az sem kizárt, hogy újra kell írnunk majd a biológia könyveinket is.

A földi élet eredete immáron nagyon erősen megkérdőjeleződött. Ugyanis bebizonyították, hogy a földi élet az űrből származhat.

Vagyis mi magunk is földönkívüliek lehetünk. Na de nem eszik olyan forrón azt a kását. Miről is van szó pontosan?

Az információk és a bejelentés alapján sikerült az űrbéli zord körülményekkel megegyező környezetben olyan kémiai reakciókat beindítaniuk, amelyek végbemenetele a földi élet alapjául szolgáló mikroorganizmusok felépüléshez szükséges anyagokat hozott létre.

A tudósok így bizonyíthatónak vélik, hogy 4 milliárd évvel ezelőtt az űrből érkezve is kialakulhatott a Földön az élet.

A pánspermia elmélet pont erről szól.

Vagyis, hogy idegen eredetű mikróbák, és építőkockák érkeztek üstökösökön, aszteroidákon az ősi, formálódó Földre, így ezek kémiai láncreakciót okozva megalkották az őslevest, amiből az élet kialakult.

Az őskori Földön kialakult élet tehát az űrből származhat. Így talán mi magunk is, és a teljes földi élővilág is egy másik bolygóról, valahol a távoli kozmoszból származhat.

A folyamat során egy olyan kémiai reakció ment végbe, amely eredményeként kis mennyiségű szerves vegyi anyag jött létre, csakúgy, mint az űrbéli jeges környezetben.

A kanadai tudósok a kísérletüket az űrrel – a hideg hőmérsékletben és a vákuum tekintetében is – teljesen azonos körülmények között végezték el, olyan jég formájában vizet is tartalmazó környezetet teremtve, mint ami a világűrben, az aszteroidákon, az üstökösökön és holdakon található.

A tudomány mai állása szerint az élet első formái a Földön nagyjából 4 milliárd évvel ezelőtt jelentek meg, és olyan molekuláris elemekből keletkeztek, mint amelyekről most az derült ki, hogy űrbéli körülmények (hideg és vákuum) között is létrejöhetnek.

A mai napig rejtély övezi, hogy pontosan honnan is származhatott ténylegesen az élet.

A mostani eredmények ismeretében a tudósok szerint nincs kizárva, hogy ilyen értelemben talán mindannyian földönkívüliek vagyunk.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek földünk univerzum földöníkvüliek


Megtekintések száma: 93896





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet