Bejelentés: idegen objektum lépett be a Naprendszerbe, senki sem tudja pontosan, hogy mi lehet

2019. szeptember 12., csütörtök




Az eseményeket az elmúlt 2 hétben rengeteg megerősítő vizsgálat előzte meg. A jelentések szerint ugyanis az objektumot még 2019 augusztus 30-án fedezték fel.

Vajon mi lehet? 

Egyelőre most mindenki ezt találgatja , ugyanis vannak sejtések, de ninscenek biztos vizsgálatok. Az objektum több tekinettben hasonlít a korábban szintén mesterségesnek gondolt aszteroidára, mely szivar alakú volt és villámgyorsan haladt keresztül a Naprendszerünkön.

A 2017-ben felfedezett Oumuamuával kapcsolatban sokan azt gondolták, hogy idegen szonda lehet.

Ez utóbbiről az derült később ki, hogy egy szivar alakú üstökösről lehet szó, de rengeteg alkalommal felmerült a kutatás egyes pontjain az, hogy talán az sem kizárható, hogy egy mesterséges objektum, vagy egy földönkívüliek által épített szonda.

A Naprendszert aztán elhagyó Oumuamua azóta is lázban tartja a kutatókat, ugyanis azóta sem sikerült egyetlen elméletet sem bebizonyítani vagy cáfolni róla.

A most felfedezett objektum a cisllagközi térből "lépett be" a Naprendszerünkbe.

Egyelőre sok még a kérdés az üstökössel kapcsolatban, hiszen igen messze jár. Ennek ellenére az eddigi információk azt sugallják, hogy valóban csillagközi égitestről van szó: valamivel gyorsabban mozog az ‘Oumuamuánál.

Az első vizsgálatok alapján már sikerült azt megállapítani, hogy a gb00234 jelű objektum különleges, több furcsasággal is rendelkezik, ami rengeteg kérdést vet fel vele kapcsolatban.

A szakértők szerint az objektum egyre közelebb kerül majd a Naphoz, és idővel egy egyszerű amatőr teleszkóppal is látható lesz.

A Krími Csillagvizsgáló csapata észlelte először, így most is zajlik az objektum elemzése.

Az pedig nagy talány, hogy lehet-e mesterséges eredetű, vagy csak "szimplán" egy különleges üstökös.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély érdekes csillagászat


Megtekintések száma: 68727





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet