Betiltják a cigit Európában: a lavina hozzánk is elérhet? Van esély rá!

2019. április 18., csütörtök




Egyelőre csak egy országban, azonban hamarosan a többiek is követhetik.

Lehet, hogy elindulhat valami a cigaretta elleni harcban? A mostani lépés ugyanis egy olyan precedenst teremthet, amit sok más ország követhet.

Ez pedig óriási hatással lehet majd az egész világra...

A cigarettát ugyanis már teljes mértékben betiltották Európában. Méghozzá itt, Európa közepén, ott, ahol senki sem számított volna valaha ilyen lépésre.

A döntés bár drasztikusnak hat, mégis nagyon sokan üdvözlik a kezdeményezést. Talán többek között egy napon Magyarországra is begyűrűzhet a dolog? Ki tudja...+

Szerencsére erősödik a fejlett országokban a dohányzásellenesség, ezért egyre hátrébb szorul a dohányzás is. Így állt fel a Vatikán, és mondta ki, hogy köszöni szépen, de nem kér a cigarettából!

Ezzel ez az első európai ország, ahol teljes mértékben tiltva van a dohányzás mindenféle módja.

Az ok is egyszerű és világos: 'A Szentszék nem támogathat olyan tevékenységet, amely károsítja az emberek egészségét'- mondta a szóvivője egy közleményben.

A szóvivő hivatkozott arra is, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a dohányzás évente 7 millió ember halálát okozza a világon!

A tilalom viszont nem fogja érinteni a Szent Péter tér bárki által szabadon látogatható térségét, és egyelőre nem terjed ki a nagyobb méretű szivarokra sem, amiknek a füstjét nem tüdőzik le.

Sokak szerint azonban nehéz lesz a kezdeményezésnek ténylegesen elterjednie, mivel a dohányzás, és a dohányzásból adódó egészségkárosodás és a rák millió dolláros iparágak...

És mint tudjuk, a pénz nagy úr... Azért előbb utóbb mindennek vége lesz, és talán győz az embereknek a józan ész.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód durva


Megtekintések száma: 33344





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet