Bicikli adót vezetnének be?

2017. július 20., csütörtök




Szerinted is felháborító?

Azt már egy ideje mindenki tudja, hogy előbb vagy utóbb de mindent megadóztatnak. Hazánkban is, és a világ minden táján kivetettek az utóbbi 10 évben olyan adónemeket, melyekkel próbálták a társadalmat terelni.

terelni egy egészségesebb életmód felé, egy tudatosabb fogyasztás felé, vagy épp a testmozgás felé.

Az már persze más kérdés, hogy ez mennyire sikerült, és erről hosszasan el lehetne vitázni. Mint ahogyan arról is, hogy vajon mi szükség van arra, hogy az alapvetően ingyen kapott energiát, és forrásokat miért akarják a jövőben megadóztatni.

Ugyanis erre vonatkozóan egyre több törvényi előkészítés zajlik.

Mintha a nagyhatalmak és az energetikai cégek nem akarnák, hogy teljesen önállósodjanak az emberek tőlük...

Éppen ezért teljesen érthetetlen, hogy miért akarna bármely kormány bicikliadót kivetni a polgáraira. pedig megteszik. És ez óriási felháborodást keltett, amit nem is csodálunk.

Vannak olyanok, akik fordítva gondolkodnak.

Aki biciklizik, nem szennyezi a közlekedéssel a környezetet, csendes, nem okoz dugót, nem foglal parkolóhelyet, mellesleg egészségesebb marad, ezért kevesebbe kerül a társadalombiztosításnak. Éppen ezért többek között Oregon államban kitalálták, hogy akkor ebből kérnek ők is. Méghozzá anyagi értelemben!

A 200 dollárnál drágább, legalább 26-os kerekű bringákra 15 dolláros adót vetettek ki. Hiába tiltakoztak sokan nem elsősorban az összeg, inkább az elv miatt, az adót bevezetik.

A világ háborog a hallottakon, és nagyon sokan támadják emiatt a törvényhozókat még a tengerentúlról is. Sokan azt hangoztatják, hogy ilyen Európában soha nem történhetne meg... Vagy mégis? Vigyázzunk, nehogy ragadós legyen a példa!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 204591





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet