​Biden és Putyin kirobbantja a harmadik világháborút Ukrajnában

2021. december 5., vasárnap
Óriási orosz csapatösszevonásról jelentettek az ukrán határon az amerikai szolgálatok, eközben a Pentagon sem tétlenkedik.

A geopolitikai elemzők egy harmadik világháború kirobbanását vetítik előre.

Oroszország Ukrajna lerohanására készül

Az amerikai hírszerzés birtokába jutott információk alapján néhány hónap múlva akár meg is indulhat a katonai offenzíva.

Amerikai hírszerzési források szerint mintegy 175 ezer orosz katona gyűlhet össze az ország ukrajnai határán, akik hónapokon belül akcióba is lendülhetnek. Jelenleg 95–100 ezernél tartanak. Joe Biden amerikai elnök eszkalációt és súlyos következményeket emlegetett – közölte a CNN.

Az oroszok nemcsak katonákat küldtek a térségbe, hanem ellátási vonalakat is kialakítottak, biztosított az üzemanyag-utánpótlás és az orvosi ellátás, ami arra utal, hogy elhúzódó konfliktusra készülnek – ha Moszkva a támadás mellett döntene.

Vagyis Putyin már szervezi Ukrajna telejs letarolását, egy igazi orosz inváziót.

Joe Biden figyelmeztet a totális háborúra

Egy ilyen nyílt támadásra a második világháború óta nem volt példa, és sok elemző szerint kirobbanthatja a harmadik világháborút, mivel Joe Biden kijelentette:

Támadás esetén az ukránok mellett fognak harcolni az amerikai erők.

Kedden telefonon egyeztet Biden és Vlagyimir Putyin orosz elnök, melynek során előbbi hangsúlyozni fogja, hogy az Egyesült Államok elkötelezetten támogatja Ukrajna területi integritását.

Harmadik világháborút okozhat az összecsapás

Sokak szerint hihetetlenül nagyra növeli egy újabb világháború létrejöttét az, ha Bidne és Putyin csapatai összecsapnak.

Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy ez meg fog történni, ez pedig magával vonja azt, hogy más országoknak is állást kell majd foglalniuk valamelyik oldalon.

Ez pedig újabb fegyveres konfliktusokhoz és összecsapásokhoz vezethet…


Megtekintések száma: 21109

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet