​Bill Gates 12 próféciája vált valóra: durva és tűpontos már most

2024. január 20., szombat




Lássuk, miket látott előre! Tűpontos modern próféciák korunk Nostradamusától, amik mind bejöttek!

Mindenkinél lesz okostelefon

1999-ben még eléggé gyerekcipőben járt az okostelefon-technológia, Bill Gates viszont úgy látta, hogy 2020-ra mindenkinél lesz már „egy apró elektromos eszköz,” mellyel üzletelni tudnak, meg tudják nézni a híreket, repülőjáratokat, tőzsdéket vagy információt tudnak szerezni bármiről.

Okoshirdetések

Gates már az ezredforduló előtt úgy látta, hogy két évtizeden belül eljön az olyan hirdetések kora, melyek az internetező igényeinek megfelelő termékeket kínálnak, ezt a koncepciót az olyan oldalak, mint a Google vagy a Facebook a kialakításhoz szükséges töménytelen adatgyűjtéssel együtt meg is valósították.

Online toborzás

Bár az olyan online toborzóoldalak, mint a Jobserve vagy a Monster már a ’90-es évek eleje óta működnek, ezeket ekkor még csak egy viszonylag szűk szegmens használta.

Gates azt jósolta a ’90-es évek végén, hogy a munkaadókat és munkavállalók különféle specializációk alapján online találnak majd egymásra és ebben is igaza lett: a mai üzleti életben már szinte megkerülhetetlen az internetes világ, vagy az olyan toborzási fórumok, mint a LinkedIn.

Közösségi média

Gates a ’90-es évek végén úgy látta, hogy mindenkinek lesz egy „privát weboldala,” melyen keresztül barátaival és családjával beszélgethet és ez valamennyire meg is valósult a közösségi média előretörésével.

Ezekben az években még csak épphogy bontogatta a szárnyait a SixDegrees, a világ legelső közösségi oldala, a Facebook alapítására pedig 5 évvel a könyv megírása után került sor.

Online pénzügyi ügyintézés

Bill Gates azt is megjósolta, hogy az emberek online intézik majd a pénzügyeiket, itt fizetik a csekkjeiket és az orvossal is a neten keresztül érintkeznek.

Az első két jóslat már jó pár éve megvalósult, az internetes orvosi ügyintézés elterjedéséhez viszont szükség volt egy globális egészségügyi válságra, mely elleni harcból egyébként Bill Gates is kivette a részét.

Árösszehasonlító oldalak

Könyvében azt írta Bill Gates, hogy létrehoznak majd olyan „árösszehasonlító oldalakat, melyek segítségével eltérő weboldalak kínálatait össze lehet majd hasonlítani és így az ember a számára legkedvezőbb árat tudja kiválasztani.” Ilyen oldalakból számtalan érhető már el az interneten, szinte minden termékkategóriában találhatunk olyan oldalt, amely a segítségünkre lesz ezen a téren.

Otthoni „okosasszisztensek”

Bill Gates az Alexát és a Google Assistantet is megjósolta a ’90-es évek végén. Mint akkor írta, lesznek olyan asszisztenseszközök, melyek különféle elektronikus eszközöket összekapcsolnak, majd az ezekből gyűjtött adatokkal értesítik a felhasználót, ha kell valamit vennie vagy valamilyen ügyet el kell intéznie.

Weboldalakra irányító hirdetések

Ma már a legtöbb TV-s reklámon feltünteti a weboldalát a hirdető, de ez nem volt mindig így, Bill Gates ennek megvalósulását is előre látta könyvében.

Online projektmenedzsment

Bill Gates arra számított, hogy a vállalati munkával kapcsolatos egyeztetések is többnyire online fognak zajlani, most ez a koronavírus-krízis miatt szintén megvalósult. Korábban is voltak persze olyan szoftverek, mint a Slack, az Asana vagy a Trello.

Mindennek lesz egy saját online fóruma

Bár internetes fórumok a ’90-es években is voltak, ezek közel sem voltak olyan egyszerűek, népesek és sokrétűek, mint ma. Bill Gates megjósolta azt, hogy lesznek olyan internetes fórumok, melyen kis, helyi közösségek tudják megvitatni az ügyeiket, ezekből számtalan van a közösségi médiában és azon kívül is.

Arról is írt, hogy a sportokat a nézők élőben tudják majd kommentálni a megfelelő fórumokon és fogadni is tudnak majd a neten keresztül, ez szintén megvalósult.

Az egész emberiségre ható világjárvány

Gates évek óta aggódik amiatt, hogy egy nagy világjárvány robbanhat ki.

Már 2015-ben egy TED előadáson is arról beszélt, hogy a globalizált világban egy koronavírus fajta nagyon hamar és nagyon nagymértékben tudna elterjedni a glóbuszon.

Már akkor tízmilliók haláláról beszélt és arról, hogy mennyire fontos a védőoltások és a koronavírusok, és úgy általában a vírusok kutatása.

Fél a mesterséges intelligenciától, veszélyt jelenthet az emberiségre

Nos, ez kicsit kakukktojás, ugyanis nem teljesen valósult még meg, de ennek a küszöbén vagyunk.

Bill Gates szerint érdemes lenne aggódunk a mesterséges intelligencia miatt, de nem azért, amire gondolsz.

Azt Bill Gates is megemlíti, hogy a mesterséges intelligencia egyszer elérheti azt a szintet, ami már az emberiséget fenyegeti, de szerinte rövid távon inkább az okozhat komoly bajokat, hogy a gépek hamarosan rengeteg munkát fognak elvégezni helyettünk, ez pedig céltalanná teheti az emberek életét.

Ha megnézzük, ez a munkaerő terén zajló “hatalomátvétel” már el is kezdődött…


Megtekintések száma: 135773





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet