​Bill Gates megjósolta, mikor érhet véget a koronavírus-járvány

2020. szeptember 16., szerda




A világ leggazdagabb emberének számító Bill Gates szerint az életünk legjobb esetben is csak évek múlva térhet vissza a koronavírus-járvány előtt ismert, normális kerékvágásba.

A 64 éves üzletember a New York Magazin Intelligencer című kiadványának adott interjújában jósolta meg, szerinte mikorra érhet véget a már csaknem egymillió halálos áldozatot követelő koronavírus-járvány. 

Gates szerint a világ fejlettebb országai legjobb esetben is - elsősorban az egészségügy állapotát tekintve - csak két év múlva, 2022-ben térhetnek vissza abba az állapotba, amit 2020 elején, a koronavírus-fertőzés előtt ismertünk.

Mindezt Gates viszont csak abban az esetben tartja elképzelhetőnek, ha "szerencsések vagyunk, és több is működik a vakcinák közül. Így többek közt azok is, amelyeket olcsón, az egész világnak tömegesen le lehet majd gyártani, akkor van remény".

"Ebben az esetben 2021-ben a fertőzés enyhülni fog, és 2022-re teljesen véget ér a pandémia" 

- idézi a Microsoft társalapítóját a CNBC.

A világhírű milliárdos és filantróp a világjárvánnyal kapcsolatosan rendszeresen megosztja nézeteit. Korábban például beszélt már a koronavírus-vakcina terjesztéséről, illetve arról is, hogy szerinte Kínának sikerült a leghatásosabb járványügyi intézkedéseket bevezetni.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 125552





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet