Bill Gates óriási veszélyre hívta fel a figyelmet: 30 millió halhat meg alig 6 hónap alatt!

2022. szeptember 10., szombat




Már a szakemberek is azt mondják, fel kell készülnünk a világ legnagyobb katasztrófájára...

Bill Gates komoly üzenetet szánt a világnak. Immáron másodszorra hívta fel ugyanis arra a figyelmet, hogy több tíz millió ember lelheti a halálát az emberiség felelőtlensége miatt.

A világ egyik leggazdagabb embere szerint ugyanis veszély leselkedik ránk.

Méghozzá egy biológiai eredetű veszély, ami egy világjárvány formájában fog majd kirobbanni. 

Korábban, alig egy éve is azt állította, hogy a nem túl távoli jövőben majd gondok lesznek, és csak idő kérdése, hogy egy szuper vírus jelenjen meg a bolygón, mely felemészti az emberiség egy részét.

Egyrészt nő az antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumok előfordulása és agressziója, másfelől bioterrorizmustól is tartani kell.

A WHO is elkezdett aggódni. A szakemberek egyöntetű véleménye az, hogy komolyan kell venni a fenyegetést, és időben fel kell rá készülni, különben 30 millió ember eshet áldozatául alig 6 hónap alatt egy brutális járványnak.

A bioterrorizmus pedig nagyon is valós lehetőség.

Ma már minden eszköz rendelkezésére állhat a terroristáknak gyakorlatilag, és a különféle génszerkesztő készletekhez is könnyű, túlságosan könnyű hozzájutni.

A biológiai fegyverekkel, vagyis a vírusokkal, baktériumokkal, mérgekkel folytatott hadviselés nem új találmány. A kutak és források vizének mérgezése, fertőző állati tetemek bejuttatása az ellenség területeire már az ókorban is bevett gyakorlat volt.

A vegyi fegyverkezés legrettentőbb időszaka az első világháborúban zajlott, a mai értelemben vett biológiai fegyvereket pedig a második világháborúban vagy a vietnami háborúban vetettek be.

Szlávik János infektológus, a Szent László Kórház főorvosa szerint nem valami különleges, ritka vagy régi veszélyes betegségre kell gondolni.

„Készen” is vannak nagyon veszélyes vírusok, létezik mindenre rezisztens tbc vagy a SARS-, és a MERS-koronavírus, de ezek jellemzően csak a legyengült és idős szervezetre végzetesek.

A kanyaró és a fekete himlő is tömegeket ölhetne meg, de ismerjük az ellenszerét. Ennél bonyolultabb kórokozók előállításához viszont már nagyon komoly tudás és laboratórium kell.

„Igazi bajt olyan kórokozó képes csinálni, amely gyorsan terjed, mondjuk, légutakon, köhögéssel, tüsszentéssel, ahogy az influenza."

Vagyis az óra ketyeg. Reméljük, hogy Bill Gates szörnyű félelme sohasem válik majd valóra!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen összeesküvés világjárvány


Megtekintések száma: 118074





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet