​Bill Gates: új világjárvány jön, azonnal fel kell készülni

2023. szeptember 24., vasárnap




Bill Gates a Munich Security Conference vendége volt a közelmúltban, ahol elsősorban biztonságtechnikai témában nyilatkozott, de a Microsoft társalapítója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban is megszólalt 

– írja a HVG a CNBC összefoglalójára hivatkozva. 

Gates szerint a koronavírus után egy újabb világjárvány törhet ki, amit jó eséllyel egy másik kórokozó fog okozni. 

A 66 éves filantróp milliárdos viszont azzal nyugtatta közönségét, hogy egyelőre a mára kell koncentrálni, a koronavírus elleni küzdelem jól áll, hiszen véleménye szerint az oltásoknak köszönhetően drámaian csökkent a súlyos megbetegedések miatti kockázat.

Gates a ránk leselkedő újabb veszélyekkel kapcsolatban ugyanakkor rámutatott, hogy nem szabad hátra dőlnünk, az orvostechnológia fejlesztése mindennél fontosabb. 

Ha pénzt fordítunk rá, úgy hatékonyabban védekezhetünk a jövőbeni betegségek ellen is 

– emelte ki. 

Az egykori Microsoft-vezér maga is dollár százmilliókat adományozott vakcinafejlesztésre, a konferencián pedig arról is beszélt, hogy a jövőben sokkal gyorsabban kell reagálnunk, a kormányokat pedig arra szólította fel, hogy már most fektessenek be a kutatásokba. „Egy következő világjárványra nem olyan drága felkészülni. 

Ez nem olyan, mint az éghajlatváltozás. Ha racionálisan cselekszünk, időben elkapjuk” 

– nyilatkozta az üzletember, akinek nemcsak egészségügyi kérdésekben van határozott véleménye, de a klímaváltozást illetően is, aminek nemrégiben egy egész könyvet szentelt.


Megtekintések száma: 64551





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet