Bizarr alagútrendszerre bukkantak egy ősi romváros alatt, melynek eredete ismeretlen!

2017. augusztus 28., hétfő
A tudósok nem is gondolták, hogy valaha felfedezhetik az alvilágot...

Mexikó egyik ősi romvárosa olyan rejtélyt tartogatott a tudósok számára, melyen alaposan meglepődött mindenki. A Teotihuacan alatti földkéregben ugyanis váratlanul megdöbbentő dologra bukkantak a régészet.

Olyan dologra, aminek a létéről nem tudtak, mindössze csak sejtették, reménykedtek benne. A Hold-piramis előtti tér alatt ugyanis a letapogatásos vizsgálatok alapján egy hosszú üreg húzódott.

Egy olyan üreg, mely valamiféle alagút lehetett, amit egyértelműen mesterségesen hozhattak létre. Sokak szerint nem lehet más, mint a tér alatt húzódó alvilági folyosó...

Egy különleges CT-vizsgálat segítségével bukkantak rá a nagyjából 10 méter mélyen futó struktúrára.

Hogyan milyen ősi titkot rejthetett, azt még nem tudni, de az egykori készítők szemmel láthatóan nem akarták, hogy bárki is megtalálja az alagutat, mivel azt szándékosan eltorlaszolták.

Korábban is találtak már föld alatti alagutakat Teotihuacanban, amelynek építői annak idején az "univerzumot" képezték le a városban. A kutatások alapján már egy ideje úgy sejtik, hogy ezen alagutak nem mást ábrázolnak, mint az univerzumot, és az alvilágot.

Egy igaz valóságos hálózat lehet a föld alatt, melynek pontos értelméről és rendeltetéséről csak sejtések vannak. Nemrégiben, 2003-ban egy 103 méteres alagút szakaszt fedeztek fel. 

Azonban a rengeteg akadály miatt csak 2009-ban kezdődhetett meg a konkrét ásatás.

Abban reménykedtek, hogy az alagútban megtalálják Teotihuacan uralkodóinak sírjait, de egyelőre nem találták meg. Az uralkodókról, és azok életéről csak nagyon keveset tudni, és hiányzó nyughelyeik rengeteg érdekes kérdést - köztük jónéhány összeesküvés elméletet - is felvetnek

Teotihuacanról ugyanis úgy tartották, hogy ez volt az a hely, ahol az emberek istenekké váltak.

A paleoasztronautka szerint ez azt jelenti, hogy ez volt az a hely a Földön, ahol egyes emberekből képesek voltak ember-idegen hibrideket létrehozni haláluk után, hogy azok tovább éljenek.

Ilyen, és ehhez hasonló bizarr elméletek sokasága lengi körül az uralkodókat, és az azokról alkotott rendkívül hiányos ismereteket.

Teotihuacan nagy részét körülbelül kétezer épület, fallal övezett, egyetlen bejárattal ellátott, belső udvaros, egyszintes, gyakran freskókkal ékesített lakóegyüttes foglalta el.

A maga korában ez volt Mezoamerika legnagyobb kereskedelmi központja, mindemellett rendkívül fejlett volt. Ezért is rejtély, hogy miért hanyatlott aztán olyan gyorsan, és hirtelen, mint ahogyan arról a történelmi nyomok és feljegyzések megemlékeznek...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek történelem piramisok mexikó


Megtekintések száma: 169759

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet