Bizarr becsapódási krátert találtak Mexikóban egy autópálya mellett! - VIDEÓ

2018. január 24., szerda
Égő, füstölgő kráter nyomára bukkantak. Egyre több a meteorzápor a Földön? Van okunk aggódni?

Nem akárhogy indult a 2018-as év. A világ számos ponjtán ugyanis egyre több meteorhullást érzékeltek az egyes országok világszerte.

Ez azért rendkívüli, mert soha ilyen számban nem jöttek még beszámolók korábban, és ezen meteorhullások javarészt úgy végződtek, hogy az űrsziklák el is érték a felszínt, vagyis becsapódtak.

Éppen ezért indult meg rengeteg különféle pletyka arról, hogy valami készülődik, és hogy ezek az egyre sűrűbbé váló meteorzáporok talán nem a véletlen művei.

Egy közkeletű elmélet szerint egy olyan mezőbe került a Naprendszerünk, így a bolygónk is, ahol sokkal több az űrtörmelék. Mint ismeretes ugyanis, a Naprendszer is forog a Tejútrendszer közepe körül...

2018. január 17-18 között egy égő és füstölgő üreg keletkezett a Torreón – Saltill autópálya mellett, 165 és 164 km közötti szakaszon, Coahuila államban, Mexikó északkeleti részén.

A média azt sejteti, hogy egy meteorit csapódott a talajba, maga után hagyva az égő gödröt, amely 8 méter átmérőjű és 8 méter mély, de az állítólagos meteorit darabjait még nem találták meg.

Ha ez így volt, akkor része lehet a becsapódásnak abban a sorozatban, amit az elmúlt hetekben, hónapokban lehetett tapasztalni a világon.

Tényleg egy hatalmas aszteroidamezőn halad át most a Földünk?

A NASA szakemberei szerint elméletileg valós a felvetés, mivel a Naprendszerünk tényleg kering a Tejútrendszerben. Ugyanakkor elmondták, hogy a világtörténelemben mindig is gyakoriak voltak a kisebb becsapódások, noha hozzátették, ilyen léptékű gyakoriság növekedést még tényleg nem tapasztaltak.

Egyes csillagászati modellek szerint egyébként a Mars és a Hold is úgy szerezte hatalmas kráteres sebhelyeit, hogy egy hasonló, sűrű törmelékmezőn haladtunk át egykoron, sok millió évvel ezelőtt, és talán a dinoszauruszokat is egy innen érkező aszteroida irthatta ki.

Mások viszont nem annyira biztosak abban, hogy meteorit volt.

Szerintük akár valamiféle földgáz szivárgás is lehet, mely megmagyarázná  tüzet is és a kormot. Egyszerűen egy krátert robbantott a begyulladt földgáz a felszínen.

Megint mások egy még bizarrabb elmélettel álltak elő a kráter keletkezését illetően: szerintük egy titkos lézeres technológiát magába foglaló fegyver műve lehetett a hatalmas kráter, és elképzelhető, hogy egy műholdra telepített fegyver okozta a 8 méteres krátert? Minden esetre a nyomok ott vannak, hivatalos magyarázat pedig nincs.

A hatóságok vizsgálatot folytatnak az ügyben. Az igazságra pedig lehet, hogy sosem fog fény derülni?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség bizarr


Megtekintések száma: 24297

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet