Bizarr: egy elhanyagolt macskára találtak rá, aminek nem szokványos kinézete volt

2016. december 27., kedd
Az állat, amivel senki sem foglalkozott, úgy nézett ki, mintha egy több karú polip ragadt volna a hátára, és megpróbálta volna felfalni a jószágot.

Nemrégiben egy olyan állapotban lévő macskára bukkantak, hogy az alaposan meglepett mindenkit. Nem csak azt a férfit, aki rátalált, de az internet népét is, akik nem tudták elképzelni, mi lehet az a titokzatos lény a macska hátán.

Egy 82 éves idős hölgyé volt eredetileg a jószág, aki azonban már évek óta lemondhatott a macska gondozásáról.

Ekkor alakult ki a macska jelenlegi kinézete, amiket a képeken is látni lehet. A macskának a hátán látható valami ugyanis nem egy másik élőlény, hanem a saját szőre.

A macskát ugyanis olyan hosszú ideig nem gondozta az elöregedő gazdája, hogy a szőre teljesen berasztásodott, ami elég ritka, de időnként előfordul, pláne, ha ilyen mértékben nem foglalkoznak az álltattal.

A megtaláló azonnal elvitte a macskát a közeli menhelyre, ahol a menhely munkatársai majdnem egy kiló súlyú összecsomósodott, nagy mennyiségű szőrt távolítottak el a macskáról.

A macska a kezeléseket követően sokkal szebb lett, és már nem riasztotta el a környékbéli gyerekeket sem, valamint a viselkedése is teljesen megváltozott. Nem csak nyitottabb, és barátságosabb lett, de többet is játszik.

Azelőtt inkább emberkerülő volt, és ellenségesen lépett fel azzal szemben, aki közelíteni, mert volna hozzá.

A képekből ítélve elkönyvelheted te magad is, hogy mennyire sokat számít az, hogy egy állatról gondoskodunk, vagy sem.

Sokak szerint ugyanis az esetnek van egy egyértelmű üzenete mindenki számára: mégpedig az, hogy soha nem szabd senkiről lemondani, és a törődés elengedhetetlen nem csak az állati, hanem az emberi kapcsolatokban is.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 30622

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet