Bizarr: egy ember feloldódott a Yellowstone Nemzeti Park egyik savas forrásában!

2016. november 19., szombat




Elképesztően bizarr haláleste történt nemrégiben a Yellowstone Nemzeti Parkban. Az eset sokak szerint nagyon szürreális, és Darwin díjért kiált.

Néha teljesen megdöbbenünk azon, hogy egyes emberek milyen piti dolgok miatt vesztik az életüket. Az ilyen nagyon értelmetlen halálokat szokták ún. Darwin díjjal „jutalmazni”.

A különleges elismerés onnan kapta a nevét, hogy ezek az emberek Charles Darwin a természetes kiválasztódásról szóló híres elmélete értelmében „szívességet tesznek” az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább ostobaságukat utódaikra.

Még az 1994-es évben alakult ez az egész hivatalosság. Az első, 1994-es díjazott egy olyan amerikai férfi volt, aki ingyen üdítőért addig rángatta a kóla automatát, míg az végül ráborult és agyonütötte.

A nemrég a Yellowstone Nemzeti Parkban életét vesztő férfi minden bizonnyal díjat fog kapni, legalábbis sokan mérget vennének rá.

A férfi ugyanis saját maga kereste a bajt, és mindennek tetejében úgy halt meg, hogy még csak el sem tudták a szerettei temetni.

Mégpedig azért, mert a férfi teste egyszerűen csak feloldódott a Yellowstone egyik nagyon savas vizű forrásában.

A férfi a Norris Geyser-medence egyik forrásába esett bele. Az előzetes hírek szerint az eset még a nyáron történt, amikor a szerencsétlenül járt látogató elhagyta a Park látogatók számára is bejárható részét, és megpróbált az egyik forrásban megmártózni.

Azzal tisztában volt, hogy lehet, hogy némelyik medence erősen savas, ezért a kezével akarta ellenőrizni, hogy mennyire veszélyes a forrás. Ekkor azonban nővére szerint – aki szemtanúja volt az esetnek – a férfi megcsúszott, majd belezuhant a rendkívül savas vízbe.

Akkora pechje volt az áldozatnak, hogy hiába riasztották azonnal a park őrszolgálatát, és a mentőket, heves esőzés és zivatar tört ki, így mire kiérkeztek, a férfinek már nem találták nyomait a forrásban.

Különleges műszerekkel és robotokkal tudták csak átvizsgálni a rendkívül savas forrást, ahol az égvilágon semmit sem találtak, még csak a férfi személyes tárgyait sem.

Ebből arra jutottak, hogy a forrás nagyon erősen savas vizének köszönhetően a férfi teljesen feloldódott a forrásban, így el sem lehet temetni a testét.

Ilyen, és ehhez hasonló esetek sokszor történtek már a Yellowstone Nemzeti Park környékén.

A figyelmeztetések és a tiltások ellenére legalább 22 ember halt meg a források okozta sérülések miatt 1890 óta.

Volt olyan, amikor egy működő gejzírbe esett bele valaki, akit gyakorlatilag megfőzött a gejzír, és már csak a holttestét tudták kiemelni az illetőnek.

A park egy geológiailag aktív szupervulkán tetején fekszik. A felszín alatt fortyogó magma egy sor gejzírt és hőforrást melegít fel.

Így fordulhat elő, hogy az igen aktív területen néha szétnyílik váratlan helyeken a föld, vagy gejzírek alakulnak ki a semmiből. A környező tavak, források vize pedig rendkívül savas.

érdekes érdekesség bizarr humoros


Megtekintések száma: 152818





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet