Bizarr fizikai anomália tartja lázban a tudományos világot: eddig nem merték nyilvánosságra hozni!

2018. február 9., péntek




Egy olyan szubatomi esemény felfedezése borzolta a kedélyeket, amiben óriási veszélyek rejlenek.

Valami rendkívülit találhattak a fizikusok, és kvantummechanikával foglalkozó szakemberek, kutatók.

Egy kísérlet keretében olyan elemi erőre találtak, ami roppant veszélyes lehet, különösen, ha rossz kezekben kerül, ezért nem is merték a teljes kutatást nyilvánosságra hozni.

Néhány fizikus állt elő először a hírrel még néhány hónapja, nagy felhördülést keltve.

Azóta sokkal több részlet kiderült a dolgokról...

A folyamat lényegét leírták, továbbra sem ismertetve mindent, biztonsági okokból, ugyanis mint mesélték, nagyon nagy kockázata van ennek az egésznek.

Az egész azon alapul, hogy két nagyon ksitömegű részecske, azaz két alvó kvark egy erős villanás során egymásba olvad. Ebből valami nagy keletkezik.

Egy másik részecske, amit nukleonként ismernek, mint egyfajta tartalék részecske. Ennek a folyamatnak a során azonban irdatlan erejű energia sugárzik szét a környezetében, mely az egész univerzumon végighaladhat gyengítetlen formában.

A kvark robbanás egy hatalmas fúziós reaktor alapja lehet.

A kutatók állítása szerint azért álltak elő a dologgal, mert meg kellett győződniük arról, hogy nem lehet katonai felhasználásra alkalmazni.

Ha ez nem így lett volna, soha nem hozták volna nyilvánosságra a saját bevallásuk szerint.

Ugyanakkor mások úgy vélik, ennek ellenére ezt a fúziós reaktor "szívet" ugyanúgy fel lehet pusztításra is használni, ezért rossz kezekbe kerülve károkat okozhat a jövőben a világban.

A tudósok másik része ezzel ellentétben azt mondja, hogy egy megépített részecskegyorsítóban - direkt erre a célra tervezve - sem lehetne előállítani anyni kvarkot, ami kárt tudna okozni.

A felfedezés ugyanakkor óriási jelentőségű, mivel ez az első komoly bizonyíték arra, hogy a szubatomikus részecskék össze tudnak olvadni és képesek energiát is kibocsátani.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen fizika kvantumfizika veszély


Megtekintések száma: 101120





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet