Bizarr indiai szokás: közös ürítés a tengerparton?

2017. július 12., szerda
Ez nem vicc! Olvasd el a cikket, alaposan rá fog fagyni a mosoly az arcodra. Zavarba ejtő képekkel!

Azt gondoltad, tanúja voltál már a Földbolygó összes bizarr szokásának? Akkor még nem láttad India egyik legbizarrabb szokását: a közös tengerparti ürítést!

Ez nem valami vicc. Valóban egy létező trendről van szó, mely igen elterjedt, és az indiaiak előszeretettel csinálják. Ezek után talán te is elgondolkodsz azon, hogy mennyire érdemes Indiában nyaralva a tengerparti homokban napozni, vagy mártózni egyet a... a lagúnakék vízben?

Főleg Mumbai környékén elterjedt ez a szokás. A helyiek, főleg a külvárosi nyomornegyedekben élő lakosok fogják magukat, kimennek a legközelebbi tengerparti szakaszra, és könnyítenek magukon.

Olyannyira bejáratott és elfogadott dologról van szó, hogy nem ritka a képen látható, közös ürítés sem.

Bizarr látványt nyújt, ahogy a tengerpart homokjában több tucat ember guggol a távolba merengve, miközben épp nagy dolgukat végzik.

A helyiek elmondása szerint praktikus, és arról van szó, hogy máshol nem tudnák elvégezni "ügyes bajos" dolgaikat.

Ugyanakkor a hatóságok és a közvélemény szerint nem csak tilos az úszás ezeken a területeken, de fokozott egészségügyi kockázattal is jár egyáltalán bemerészkedni ezekre a homokos partokra.

Már, ha be tud az ember merészkedni anélkül, hogy másnak az ürülékébe bele ne lépjen.

A helyiek elmondása szerint ellentmondásos módon éppen a higiéniai okai vannak annak, hogy a tengerpartra járnak üríteni. Szerintük mivel a víz "helyben van", ezért könnyebb lemosni maguk után a homokot, és tisztán tartani a területet.

Ugyanakkor a víz extrém mértékben van szennyeződve a régióban, melyhez nagyon nagy részben a helyiek rendszer ideürítése járul hozzá.

Az indiaiak ilyenkor leguggolnak, elvégzik a dolgukat, miközben bagót rágnak, dohányt szívnak, és alkalomadtán még beszélgetnek is egymással.

A problémával komolyan foglalkoznak a hatóságok, miközben az egész világ ámul ezen az igen bizarr "szokáson".

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes hihetetlen bizarr


Megtekintések száma: 184966

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet