Bizarr légköri jelenség Ukrajnában: a világ nem érti mi lehet

2017. június 10., szombat
Egyesek ufó tevékenységre gyanakodnak, míg mások egy egyszerű légköri anomáliára. Szerinted mi lehet?

Ukrajnában, az Azovi-tenger felett látták a lent megtekinthető videón látható különös felhős alakzatot.

Ehhez foghatót a helyiek elmondása szerint még soha nem láttak, így azonnal felöltötte a videó készítője is a Youtube videó megosztó portálra, hátha valaki segít neki fényt deríteni arra, hogy pontosan mit is látni valójában.

A kommentekben sokan írtak a férfinek, és mindenki egy nem mindennapi jelenségként írta le.

Rengeteg különféle teória látott idővel - mindössze néhány órával a videó feltöltését követően - arról, hogy mi is lehet ez az anomália.

A legbizarrabb magyarázat szerint ezt a hosszú, és egybefüggő felhőrendszert ufók hagyták hátra maguk után, miközben hipersebességre kapcsoltak a légkörben, így a hátrahagyott valami nem más, mint egy egybefüggő, nagy kiterjedésű kondenzcsík.

Létezik azonban a látottakra egy sokkal egyszerűbb, és egyben valószínűbb magyarázat. Mégpedig a Morning Glory, azaz Reggeli Glória jelenség.

Akár 1000 kilométer hosszúságban elnyúlva is kígyózhatnak a táj felett, jellemzően 2-2,5 kilométeres magasságban.

A hosszú, hengeres felhők a feltételezések szerint akkor képződnek, amikor a nedves, hűlő levegő olyan légréteggel találkozik, ahol nem csak a magasság, de a hőmérséklet is emelkedik.

Ilyen, és ehhez hasonló felhők az északi területeken nagyon ritkák, így sokan nem tekintik teljes magyarázatnak alogikus végkövetkeztetést.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 106226

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet