Bizarr: megtalálták a jeti fejének fosszíliáját?

2017. május 20., szombat




Korai előember, vagy a nagylábú tetemének egy darabja?

A föld mélye rengeteg eltemetett kincset, és különféle régészetileg rendkívül fontos leletet rejt.

Az utóbbi években sok olyan dolgot találtak meg több méter mélyen, melyek átértékelhetik az emberi múltat.

Nemrégiben egy férfi talált valami olyat, ami semmiképpen sem mondható szokványosnak. Ugyanis azt állította a leletről, hogy az nem más, mint a jeti fejének egy fosszíliája.

Vagyis a nagylábú megkövesedett és egyben mumifikálódott feje, melyet kora ellenére a környezet jól konzervált, és nem csak egy koponya maradt belőle.

Régóta terjednek a szóbeszédek arról, hogy Amerikában – és a világ más tájain is – él egy nagy, majomszerű lény, mely talán az ember és a majom közti ősi kapocs közvetlen leszármazottja lehet.

Az indiánok sasquatchnak nevezik. Akik látták, egy nagy emberszabású lénynek írták le, így erős hasonlatosságot mutat az állítólagos jetivel és más folklórban leírt majomemberekkel.

Bár számtalan netes videó kering arról, hogyan pillantották meg a messzeségben a nagylábút, jelenleg nem létezik olyan minden hitelt megérdemlő felvétel, mely bizonyíthatná egyértelműen a lény létezését.

Utahban talált rá a férfi gyanútlanul arra a fej alakú valamire, mely első ránézésre is bizarr volt. Amikor aztán jobban megvizsgálta, nyilvánvalóvá vált számára, hogy ez egy fosszília. Méghozzá valaminek a fejének fosszíliája.

Ráadásul humanoid alakkal rendelkezett, tehát részben az emberi és a majom arc karakterisztikáit is magán hordozta.

Ebből született meg az a sejtés, hogy talán a rejtélyes nagylábú tetemének egy fosszíliájára akadhatott. Mások szerint viszont egy ősi nefilim óriás fejéről van szó.

A szkeptikusok pedig azt állítják, hogy a képek alapján nem lehet meghatározni, hogy pontosan micsoda lehet. Akár egy fejre emlékeztető egyszerű ősi kőzet is szóba jöhet, mely félreérthetően hasonlít egy jeti fejére.

Az Ogden-kanyonból előkerült leletet elemzésre küldték, hogy több dolog kiderüljön róla, de a hírek szerint a paleontológusok sem tudtak sokkal többet mondani a leletről.

Így talán soha nem derül ki, hogy valóban a nagylábúról lehet-e szó, vagy "csak" egy előember maradványairól, vagy egy egyszerű, de furcsa alakú szikláról.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál kriptid kriptozoológia nagylábú jeti


Megtekintések száma: 136151





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet