Bizarr: okostelefonból alakítható fegyverré ez a szerkezet?

2017. május 13., szombat
Hamarosan kapható lehet a rendívül furcsa fegyver. És rengeteg kérdést vet fel... mi van, ha terroristák kezébe kerül? Míg Amerikában a fegyvertartás egyfajta alapjog, addig idehaza esélyünk sem lenne, ha valaki egy okostelefon kézifegyvert rántana elő egy tömegrendezvényen…

Hamarosan nagyon kell vigyázni már az utcán is, és úgy általában véve, hogy kibe köt bele az ember. De ennél jóval komolyabb morális kérdések is felmerülnek azzal az új technológiával, mely lehetővé teszi, hogy okostelefonból fegyvert varázsoljunk.

Pontosabban arról van szó, hogy egy cég olyan fegyvert fejlesztett, mely okostelefonnak álcázható. Kis kaliberű, de ölni ugyanúgy képes, mint más kézifegyverek.

És nem túl közelről a megszólalásig hasonlít egy okostelefonra, ha épp nincs fegyverré "alakítva".

Az eszköz hamarosan a piacon lesz Amerika szerte, de már most rengeteg a vita róla. 500 dolláros bevezető áron lesz elérhető bárki számára, aki meg szeretné vásárolni. A fejlesztők elmondása szerint egyetlen gombnyomással lesz fegyverré alakítható.

Olyan, mintha valami James Bond film egyik kelléke lenne, pedig ez maga a valóság.

Az ellenzők szerint azonban rossz kezekbe kerülve - gyakorlatilag bárki vásárolhat - még könnyebben lehet majd fegyveres ámokfutást vagy terrortámadást elkövetni vele, mivel nagyon jól álcázott fegyverről van szó.

Ezek után nem lehet tudni, hogy az utcán telefonáló emberek nem-e nyitnak tüzet a következő pillanatban - érvelnek.

A másik tábor viszont éppen azt hangoztatja, hogy ez bárkinek egy olyan remek védelmi eszközt ad a kezébe, amit bárhol, bárhová magával vihet. Így éppen stílusos módon akár egy fegyveres merényletet, vagy terrortámadást lehetne megakadályozni.

Bár a fegyvert az amerikai hatóságok is engedélyezni fogják valóban akadnak olyan biztonsági szakértők, akik szerint komoly kockázatot jelenthet ez majd a jövőben, hiszen egy zsebben is elfér a fegyver, és ölésre alkalmas.

Európa pedig retteghet!

Ugyanis nálunk nem bevett alapjog a fegyvertartás, és egy terrortámadás esetén az emberek nem tudnának védekezni. Egy leleményes terrorista pedig ha hozzájut egy ilyehez, gyakorlatilag teljesen észrevétlenül tud megközelíteni bármilyen célpontot: ünnepségeket, tömegrendezvényeket, bármit.

Ott, és akkor csinálnának mészárlást, ahol akarnának.

Éppen ezért érdems mégegyszer elgondolkodni azon, hogy mennyire jó ötlet ez a gyilkolásra alaklmas kütyü...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika terror


Megtekintések száma: 217631

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet