Bizarr struktúrát fedeztek fel a galaxisunkban! Párhuzamos dimenziók bizonyítéka is lehet?

2021. június 5., szombat
Lehetséges, hogy egy mesterséges eredetű anomália van a galaxisunk közepén?

Lehet, hogy egy olyan óriási felfedezés küszönén állnak a csillagászok, ami alapjaiban változtathatja meg az életünket.

Néhány évvel ezelőtt, 2012-ben már felmerült, hogy a galaxisunk közepén valamiféle objektum, vagy szerkezet rejtőzhet.

Most ez a kérdés újra felmerült: a galaxis belső részén ugyanis egy szokatlan, mesterségesnek látszó struktúrát figyeltek meg a NASA csillagászai.

A 2,3 fényév hosszú anomália egy szupermasszív feketelyuk közvetlen közelében helyezkedik el, a Tejútrendszer közepén, és senkinek sincs fogalma róla, mi is lehet pontosan.

Ez egy hosszú, jól kivehető, kanyargó vonal. Olyan, mint valami kozmikus massza, mely szabályos alakzatba rendeződik.

Az első, 2012-es észlelés óta az újabb felvételek birtokában sem tudják, mi lehet, de rengeteg bizarr elmélet vetődött fel vele kapocslatban. Az egyik szerint ez egy olyan ismeretlen folyamat által gerjesztett energiamező, melyről még nincs fogalma a tudományunknak.

Mások úgy vélik, hogy a sötét energia egyfajta fizikailag is mérhető és észlelhető manifesztációja, mely valahogyan részt vesz a galaxis forgásában.

Jun-Hui Zhao, a Harvard Egyetem csillagásza szerint nagyon nehéz meghatározni az anomália eredetét, és hogy ez a valami valójában miből épül fel.

Mások földönkívüli eredetet sejtenek, mivel egy szupermasszív feketelyuk közvetlen közelében semmilyen nagyobb tárgy nem lenne szabad, hogy megmaradjon, kivéve ha megvan a technológia, mellyel képesek távol tartani és a közelében keringtetni ezt a valamit.

Más csillagászok azonban ezt elvetik, mivel szerintük lehetetlen ekkora fizikailag létező objektumot építeni, és több planétányi erőforrásra lenen szükség a 2,3 fényév hosszú bárka megépítéséhez.

Egy másik elmélet már közelebb járhat az igazságoz: egyes fizikusok szerint ez egy hatalmas kozmikus húr. A húrelméletet bizonyíthatja, ha ténylegesen erről van szó, ez pedig utat nyithat számtalan párhuzamos dimenzió létezése felé.

Megint mások szerint egyfajta kilövellés. vagyis a szupermasszív feketelyuk nem csak elnyelni képes, hanem valahogyan visszaáramoltatni az univerzumunk anyagát vagy információit.

Ez ellent mondana a fizika törvényeinek, mivel nem nagyon figyeltek meg még hasonló jelenséget: a feketelyukak mindig csak elnyelnek, és soha nem kerül ki belőlük semmi, még a fény sem.

Még számtalan munkaórára és kutatásra van szükség, hogy rájöjjenek, mi rejtőzik a galaxisunk közepén, de talán sokkolóbb lesz a felfedezés, mint bárki hinné...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 46005

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet