Bizarr: Újra látták a 80 éve kihalt titokzatos élőlényt?

2017. július 23., vasárnap




Egy nemrég előkerült, 2014-es felvételen úgy tűnik, talán a legendás, közel 8 évtizede kihalt erszényes farkas látható. Tényleg lehetséges, hogy a hivatalosan 1936-ban kihaltnak nyilvánított faj egyes egyedei még fennmaradtak volna?

Egy nemrég előkerült, 2014-es felvételen úgy tűnik, talán a legendás, közel 8 évtizede kihalt erszényes farkas látható. Tényleg lehetséges, hogy a hivatalosan 1936-ban kihaltnak nyilvánított faj egyes egyedei még fennmaradtak volna?

Az utolsó vadon élő példányt 1930-ban lőtték ki, az utolsó fogva tartott, még ismert élő példány pedig 1936-ban pusztult el a hobarti állatkertben több mint 80 éve.

A legendás állatfajról azóta rengeteg történet kering az interneten, és az ausztrál emberek között. Egyesek úgy vélik, hogy az 1930-as évek végén valóban kihalt az összes egyed, míg mások biztosak abban, hogy még ma is léteznek megmaradt példányaik, és egy nagyon szűk populációja.

Az utolsó fogvatartott élő példány kihalása óta egyetlen valódi példányt sem láttak. Nem sikerült nyomukra bukkanni, sem befogni egyet sem, ezért nemsokkal később hivatalosan is kihaltnak nyilvánították.

Mindazonáltal rendre kerülnek elő olyan videók, melyeken feltételezhetően a kihalt állat látható. Legalábbis ezen felvételen egy részén tényleg olyan lény szerepel, amit nem lehet mással összetéveszteni, így az utóbbi években egyre többen adtak hangot azon véleményüknek, hogy a faj egyes egyedi valóban túlélhették a fajkihalást.

Ergo a kihalás végbe sem ment, és csak az elkövetkező években fog az összes egyed elpusztulni. Vagyis a tragédia még megelőzhető lenne, mivel azonban nem tudnak a lény nyomára akadni, így esélytelen a mentése is.

Ráadásul korábban is az volt a baj, hogy fogságban valamiért nem voltak képesek szaporodni.

Mások nem hisznek az állat létezésében, mivel közvetlenül nem sikerült megfigyelni, sem befogni egyet sem. Csupán szőrmaradványokat, ürüléket találtak, amikről nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy a fajhoz tartoznak-e.

Nemrégiben ismert előkerült egy videó, melyet még 2014-ben rögzítettek eredetileg Ausztráliában.

Ezen valóban látható, hogy egy hosszú farokkal, masszív állkapoccsal rendelkező, farkas szerű élőlény vonul keresztül a kamera előtti ösvényen.

Az állaton mintha némi csíkozódás is kivehető lenne, ami szintén jellemező volt az erszényes farkasra. A videó már több tízezren látták, és sokan úgy gondolják, ez az eddigi talán legtisztább felvétel az élőlényről, és azon a környéken kellene keresni, ahol a felvételt készítették.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány rejtély hihetetlen rejtélyek kriptid


Megtekintések száma: 148540





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet