Bizarr valami támadja meg a vaddisznók szervezetét?

2017. május 12., péntek




Belülről nem hasonlított semmire, amit eddig láttak. Még a tudósok is zavarba jöttek... Míg egyesek földönkívüli parazitáról beszélnek, addig mások óriási biológiai rejtélyről.

Valami különleges, bizarr eseményláncolat van kibontakozóban Kaliforniában? A helyi tenyésztők befogtak egy vaddisznót, aztán később elkezdték feldolgozni.

Azonban amit akkor láttak, amikor felnyitották, egyszerűen nem tudták hová rakni.

A jelenség annyira furcsa és meghökkentő volt, hogy azonnal kihívták nem csak a járványügyi szakembereket, de kutatókat is.

Ugyanis az állat belseje szinte teljesen kék volt.

Ezt úgy kell érteni, hogy a disznónak a testzsírjának a nagy része kék volt. Ráadásul ez az egész képes volt világítani is a sötétben.

Nem tudtak rájönni a szín okára, és hogy ilyen belső tünetekkel hogyan lehetett az állat egyáltalán életben.

A szkeptikusok eleinte egyfajta bizarr városi legendának tartották, azonban később bebizonyosodott az, hogy a jelenség valós, mert több vidéken is tapasztaltak hasonló dolgokat a farmerek.

Az állatok zsírja, minden esetben kékes árnyalatúak voltak, és képesek voltak fluoreszkálni. A különös mindig az volt ezekben az esetekben, hogy az állatok húsa, vére, és egyéb részei normálisak voltak.

Viszont a testükben található zsír erősen kékes árnyalatú.

Egyesek azt vetették fel, hogy talán mérgezés lehet, és egyes disznó populációk valami olyannal táplálkozhatnak, ami hasonló belső tüneteket okoz.

Ezt azonban többször is elvetették, mivel ezeknek az állatoknak csak egy kis része volt beteg, és sokszor az sem volt egyértelműen kapcsolatba hozható a színükkel.

Felmerült az is, hogy idegen eredetű paraziták változtatják meg a disznók szöveteit, és az általuk – a földönkívüli organizmusok – által kiválasztott enzimek azok, amik kékes árnyaltot adnak a zsírjuknak.

Egy állatorvost is megszólaltattak az ügyben, aki elmondta, hogy hasonló estekkel Amerika és Kalifornia egyes vidékein már évek óta találkozni elszórtan. Elmondta, hogy a lehetséges okok között szerepelhet valamilyen bakteriális fertőzés, de akár mérgezés is.

Eleinte a vadászok azt hitték, hogy az állat mérgezett ételt ehetett, de a környéken lévő higanybányával is összefüggésbe hozták a különös jelenséget. A vaddisznóból végül többször is mintát vettek, de egyelőre még nem tudták megállapítani az elszíneződés okát.

Akadtak olyan elképzelések is, miszerint ezt a különös elszíneződéssel járó mérgezést patkányméreg okozza. Az azonban nem volt világos, miért csak az álaltok zsírjában okozott elszíneződést, a húst, az ereket és a vért nem bántva...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek érdekeség állatok


Megtekintések száma: 116042





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet