Bizarr valamit sodort partra a víz Új-Zélandon

2016. december 12., hétfő




Szerinted micsoda a kagylók tucatjaival borított élőlény Auckland partjainál?

 Az Új-zélandiak valami olyat találtak nemrég Auckland partjainál, ami egyáltalán nem megszokott a környéken. Egy olyan különös lényt, élő organizmust sodortak ugyanis ki a homokos sekély pattra a hullámok, amiről senki sem tudta először, hogy micsoda.

Nem kellett sokat várni rá, hamar felkerült egy kép az internetre erről a különös lényről, és az internet népe azonnal elkezdte elemezni, hogy pontosan mi is látható rajta.

Rengeteg elmélet született róla. Egyesek egy óriási bálnahányadékot láttak enne, míg mások úgy gondolták, hogy ez egy eddig ismeretlen tengeri organizmus.

Még az is felmerült, hogy egy közelben lévő filmforgatás óriási, elúszott, vagy elveszett díszlete.

Mivel azonban senki nem jelentkezett filmes körökből, hogy hiányzik a díszlet, és biológusok hamar megcáfolták a többi elméletet is, hamarosan kiderült, hogy pontosan mi is lehetett ez az izé Auckland homokos partján.

A fura lényt Melissa Doubleday vette észre, majd fotókat készített róla és feltette a különös kérdést közösségi oldalán: „Mi az ördög lehet ez?”

Volt olyan is, aki bálnatetemre tippelt, melyet már elkezdtek enni a tengeri élőlények, és lassan bomlásnak indult.

A megoldás azonban ennél jóval nyilvánvalóbb volt, mondhatni ott volt az emberek orra előtt.

A fotókon ugyanis kacslábú rákok ezrei láthatók. Ezek az állatok élősködők és kemény felületeken, így sziklákon, uszadékokon és hordalékfákon élnek.

Így a képen nem más látható, mint egy nagyobb hordalékfa, amit elleptek ezek a tengeri élőlények, így olyan hatást keltve, mintha egy oszladozó, ismeretlen élőlény teteme lenne.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 22856





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet