Bizarr véletlen? Egy 1949-ben íródott novella elképesztő utalást tett a jövőre!

2017. június 6., kedd




Ember legyen a talpán, akin meg tudja magyarázni ezt a megdöbbentő véletlent! Ha egyáltalán véletlen...

Furcsa, már-már bizarr sorba beillő véletlenre hívták fel a figyelmet nemrég. Mégpedig arra, hogy egy 1949-es Wernher von Braun - rakéta tudós - által írt sci-fi novella nagyon pontos utalást tett a jövőre.

Sőt, sokak szerint ez nem is egy utalás, hanem egyértelmű jóslat.

És annyira precíz, hogy az effajta történelmi véletleneket ember legyen a talpán, aki meg tudja magyarázni.

Arról van szó ugyanis, hogy a novellában a Marson is van már élet, és emberek. Ebben a történetben pedig említést tesz az író egy vezetőről, aki a marsi civilizáció fő vezetőjeként tetszeleg: a neve pedig Elon.

Mint ismeretes, Elon Musk, a Tesla vezér már több ízben előadást tartott arról, hogyan fogja ő maga és cége terraformálni a Marsot. Sőt, azt is állította, hogy belátható időn, mindösszesen hat éven belül elküldheti az első embert a Marsra.

Innentől kezdve nem nehéz összerakni a két dolgot, és feltenni a kérdést: Wernher von Braun honnan tudhatta előre mindezt?

Ez ugyanis nem lehet véletlen, pláne azok szerint, akik szerint nincs is eleve véletlen a világtörténelemben, és minden okkal történik. Látta volna a jövőt? Netán a rakéta tudós képes volt időutazásra?

Vagy mindez mégis csak egy nagyon furmányos egybeesés?

A novellájában más pontos utalások is vannak a közelmúltra nézve is Arról írt, hogy az 1980-as évekre - az általa írt regény alternatív idejében - hatalmas űrhajókkal hódítjuk meg a világűrt, és a környező planétákat.

Sokak szerint könnyen lehetséges, hogy Wernher von Braun jóslata valósággá válik, és Elon Musk nagyszabású terve sikerrel jár, és ő lesz az első marsi civilizáció vezetője, és egy olyan történelmi alak, akire hosszú időn át emlékezni fognak az emberek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség történelem


Megtekintések száma: 44996





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet