Bizarr videó: emberek tűnnek el a pocsolyába fejest ugorva!

2017. január 2., hétfő
Nem mindennapi látvány, ahogy egy aprócska, sáros pocsolyába fejest ugorva sorba tűnnek el az emberek.

Őrületes videó látott nemrég napvilágot, amin három fiatal fogja, és csak egyszerűen fejest ugrik egy sáros, szűk pocsolyába, majd örökre eltűnnek a mélyén.

A még novemberben feltöltött videót több százezren tekintették meg a Youtube-on. Magát a videót a halál pocsolyájára utaló néven töltötték fel, és az látható rajta, amint hárman, szépen sorban, egymás után ugranak fejest egy szűk pocsolyába.

Ezután pedig nem kerülnek elő, legalábbis a felvételen már nem bukkannak ismét fel.

De mi is történhetett valójában? Tényleg örökre elmerültek, vagy egy ügyes trükk felvételről van szó? Nos, egyik megoldás sem helyes. A videó ugyanis nagyon valódi, de kicsit játszik az ember képzeletével.

Először is nem árt, ha tisztázzuk, milyen jelenség is okozhatja a videón látott feneketlen pocsolya illúzióját.

A videón látott jelenség nagyon ritkán alakul ki, de vannak vidékek, ahol gyakoribbak, ezért is keltett ekkora feltűnést a videó.

Lényegében az váltja ki a különös, kocsonyás állagot, hogy a vastag, összefüggő fűréteg alatt a talajban rengeteg víz gyűlik fel, egyfajta sáros réteget alkotva.

Mivel a fű rétege nagyon egybefüggő, a talaj legfelső rétegét egyben tartja, mint egy takaró, azonban alatta a föld teljesen instabillá válik, és hullámzani, imbolyogni kezd.

Ezáltal olyanná válik, mintha valóban egy vízágyon lépkedne az ember. Különféle pázsitos területeken, golfpályákon szokott előfordulni hasonló.

Feltehetően egy a mocsaras pocsolya nagyon közel van a nyílt vízhez, talán egy folyóhoz, vagy a tengerhez, csak ezt a kamera nem mutatja. A pocsolyában eltűnő fiatalok pedig a „talaj alól” kiúszva nyernek végül kiutat, a kamerán kívül.

Ha tetszett? OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 25233

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet