Bizonyítékok a telepátia létezésére: létezik egy magasabb szintű kommunikáció

2019. szeptember 25., szerda




Szkeptikus vagy a telepátiával kapcsolatban? Pedig néhány kutatás és történelmi tény arra utal, hogy a jelenség nagyon is létező dolog.

A telepátia két személy között az érzékszervek és hangok használata nélkül létrejövő összeköttetés. A gondolatok és érzések megosztása nem a beszéd vagy a nonverbális kommunikáció segítségével történik, hanem valamilyen más, ismeretlen tudati síkon. 

A kommunikációban részt vevő személyek ráhangolódnak egymás frekvenciájára. Ilyenkor két ember ugyanabban a pillanatban, egymástól távol ugyanazt gondolja.

A telepátia létezésének magyarázatát egyelőre nem találják a kutatók, a szkeptikusoknak azonban már a huszadik század egyik legnagyobb pszichológusa, C. G. Jung is azt üzente, hogy felesleges túlzottan belebonyolódniuk szubjektív tudatosságukba. Véleménye szerint, miközben az ember mindenhatónak érzi magát a természet jelenségeivel szemben, éppen legcsodálatosabb fegyverét, a saját pszichéje működését nem ismeri.

Jung szerint a telepátia a kollektív tudattalan segítségével működhet. Ez egy úgynevezett központi tudatalatti csatorna, mely olyan információkat tárol és továbbít, melyek az emberiség múltjával és ezáltal jövőjével is kapcsolatosak lehetnek. 

A kollektív tudattalant modern megközelítésben nevezhetjük akár egy magasabb intelligenciájú hírtovábbító rendszernek is.

Egy brit tudós, Rupert Sheldrake igyekezett bizonyítani a telepátia létezését. Vizsgálatai elkezdéséhez az úgynevezett telefon-telepátia adta az ihletet. Ezt a jelenséget bizonyára te is ismered: gondolsz valakire, és az illető hamarosan felhív. Sheldrake szerint túl gyakran fordul elő a jelenség a hétköznapokban ahhoz, hogy véletlen legyen.

Vizsgálatai során megkérte kísérleti alanyait, hogy adják meg négy rokonuk vagy ismerősük nevét és telefonszámát. Később a kutató találomra felhívott egyet a négy közül, és megkérte, hogy telefonáljon az érintett személynek. 

A kísérletben részt vevő személytől pedig a telefon csörgésekor megkérdezték, mit gondol, ki keresi.

A kísérlet során a válaszok találati arányának 25%-osnak kellett volna lennie – mivel összesen négy nevet adtak meg az alanyok. Ennek ellenére az eredmény azt mutatta, hogy a vizsgálati alanyok 45%-os gyakorisággal meg tudták mondani, ki keresi őket telefonon. Ez pedig kizárja annak eshetőségét, hogy az egész pusztán a vak véletlen műve lenne.

A kutatás eredménye tehát azt bizonyítja, hogy a telepátia igenis létezik. Sheldrake szerint mindez egy úgynevezett morfogenetikus mező segítségével valósulhat meg, mely a telepátia szempontjából nem különbözik a Jung által említett kollektív tudattalantól.

Az ikrek közötti különös kapcsolat

A tudomány fejlődése következtében és a modern termékenységi kutatásoknak köszönhetően egyre gyakrabban fordulnak elő világszerte ikerterhességek. Közismert, hogy az ikrek, különösen az egypetéjűek, rendkívül szoros lelki kapcsolatban állnak egymással. Gyakran fordul elő esetükben, hogy telepatikus képességeiket szinte a gondolatolvasás szintjére fejlesztik. Megesik, hogy egymástól távol, más városokban élve is megérzik a másik fájdalmát vagy örömét.

Ugyanakkor az ikrekéhez hasonló telepatikus kapcsolatra képesek olykor az édesanyák is. Különösen az egymással szoros kapcsolatban álló anya és gyermek esetén fordul elő, hogy az édesanya egyszerűen megérzi, ha gyermekével valami baj történt. 

A spirituális tanok hívei a jelenséget azzal magyarázzák, hogy az energiaadó olyan tudati kapcsolatba lép a másik személlyel, melynek eredményeképpen ez utóbbi aktivizálja rejtett energiáit.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ezotéria spirituális


Megtekintések száma: 522732





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet