Bizonyítékot találtak a hatodik érzék létezésére: megtörtént a nagy áttörés?

2023. február 19., vasárnap




A tudomány végre bizonyítékot talált a titokzatos hatodik érzék létezésére, mely kapcsolatban lehet a mágneses érzékeléssel is. Az emberek is képesek lennének tudat alatt érzékelni a mágneses mező változásait, bizonyos láthatatlan jelenségeket látni, a jövőbe látni?

Hihetetlen sejtések igazolódnak be az emberi hatodik érzékkel kapcsolatban. A tudomány ugyanis bizonyítékot talált a létezésére.

Egyes tudósok úgy vélik, hogy az öt fizikai érzék, a hallás, a látás, a tapintás, a szaglás és az ízlelés mellett

létezik a hatodik érzék is - utóbbi egyfajta spirituális érzékként definiálható,

melyet valaha az ember mindennapjai során használt, ám egy idő után - a technológia és a kommunikáció eszközeinek felfejlődésével - már nem volt rá szükség, ezért egyre jobban inaktivizálódott.

Teljesen megfoghatatlan volt a tudomány számára, így sokan évtizedekig nem ismerték el egy szűk rétegen kívül. Akik hittek benne, és kutatták, azok úgy vélték, hogy

ez lehet a legösszetettebb érzékelésünk annak ellenére hogy teljesen eltompult már bennünk elődeinkhez képest.

A hatodik érzék sok mentális és egyéb képességet foglalhat magában, vannak erre vonatkozó kutatások, melyek szerint ezek együtt járnak kéz a kézben, és egyértelmű összefüggés áll fenn közöttük.

Akiknek erős hatodik érzéke van, azok általában képesek a telepátiára, víziókat tudnak magukban előhívni a múltból vagy akár a jövőbe képesek látni, míg mások különböző erőtereket, vagy az emberek auráját képesek érzékelni.

Fizikailag érzékelhetetlen volt eddig, ám ez nem jelentette azt, hogy nem létezik. Láthatatlansága hasonló az életünket befolyásoló külső erőkéhez: nem lehet ugyan tetten érni, hogyan dolgozik, de egyszer csak ott lesz az eredménye.

Egy megérzés, ami megváltoztatja a véleményedet, a döntéseidet és akár a jövődet.

Tudományos bizonyíték a hatodik érzék létezésére

Amerikai kutatók most úgy tűnik, sikeresen észlelték a jelenséget, és bizonyítékot találtak arra, hogy a hatodik érzék nem puszta illúzió, hanem egy ténylegesen létező képessége az embereknek.

A hatodik érzék működését először néhány éve kezdték el komolyabban venni, amikor sejthetővé vált, hogy az állatok nem véletlen érzik meg az erős földrengéseket, akár napokkal azelőtt, hogy bekövetkeznének.

Megfigyelték, hogy a veszély előtt a veszélyeztetett területről a madarak, emlősök és egyéb állatok mindig elvándoroltak, anélkül hogy bármilyen a tudomány számára észlelhető előjele lett volna a katasztrófának.

A hatodik érzéket ugyan akkor még nem tudták mérni, de statisztikailag szinte kizárható volt, hogy ezek az esetek a véletlen művei lennének.

Megfigyelték, hogy bizonyos kutyák, amelyek telepatikus kapcsolatban állnak gazdájukkal, és állatok, amelyek tudják, ki telefonál, illetve négylábúak, amelyek tudják, hogy állatorvoshoz viszik őket, egészen az olyan állatokig, amelyek szellemekre reagálnak.

Szintén hátborzongatóan izgalmas eseteket figyeltek meg, mikor macskákkal kapcsolatos eseteket vizsgáltak. Több ezret, statisztikai szinten. A beszámolókból kiderült, hogy a macskák

már akkor tudják, hogy az állatorvosnál lesz jelenésük, mikor a gazdijuk még el se indul a kosarukért, elég csak rágondolniuk, és a macska el is bújik valahová.

Ez persze lehetne a véletlen műve is.

Azonban a statisztika és a nagy számok törvénye egyértelműen arra utal, hogy nem elszigetelt esetekről van szó, és kizárja a véletlenszerűséget.

Nemrégiben kiderült, hogy bizonyos emlősök és állatok az ibolyán túli sugárzást is látják, ami nemcsak a sötétben segít nekik tájékozódni, de olyan dolgokat is érzékelnek, amit mi emberek nem.

Az állatok egy részének retinája valóban átengedi ezeket a sugarakat, míg az emberé nem. - derült ki egy közelmúltban történt kutatásból.

Az emberben is megvan ennek ellenére a hatodik érzék képessége, valaha az emberi szem is átengedte ezeket a sugarakat, de evolúciós fejlődésünk során ezt a képességünket elvesztettük, eltompult bennünk.

A tudósoknak szenzációs módon mégis sikerült bizonyítékot találniuk arra, hogy az emberben is jelen van egyfajta finom érzékenység a mágneses mező változásaira.

A kutatók azt már tudták, hogy az állatok képesek érzékelni a mágneses teret, és ez nagyon szoros összefüggésben van a hatodik érzékükkel. Egy 24 önkéntessel elvégzett kísérlet mutatott rá arra, hogy

az emberi agyban is megvan ez az érzékelési képesség, igaz jóval tompábban, mint az állatoknál.

Az alanyokat egy Faraday kalitkába zárták, mely biztosította a megfelelő árnyékolást, és azt, hogy semmiféle elektromágneses erőtér ne jusson be.

Ezek után szakaszosan elektromos mezőnek tették ki az alanyokat, akiknek az agyában ekkor szokatlanul magas, semmilyen más biológiai aktivitással nem magyarázható reakció keletkezett. Mindez tudat alatt zajlott le ugyan, de mégis óriási bizonyító erővel rendelkezik a hatodik érzék létezésének kapcsán.

A kutatóknak még rengeteg kutatást és vizsgálatot kell elvégezniük, újabb teszteket, az eredményeket pedig kielemezni, de ha a későbbi kísérletek is hasonló eredményekkel zárulnak, talán még többet megtudhatunk a rejtélyes hatodik érzékről.

OSZD MEG másokkal!

tudomány érdekes hihetetlen paranormális


Megtekintések száma: 110312





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet