Biztos a kilencedik bolygó létezése! Maga a Nibiru lehet?

2018. szeptember 5., szerda




Döbbenetes felfedezés határán. Közvetlen bizonyítékot találtak a bolygó létére.

Egy új tanulmányban a szakértők egy olyan objektumot mutatnak be, amely véleményük szerint a kilencedik bolygó létezésének újabb bizonyítéka – írja a Daily Mail. 

A kutatók úgy gondolják, hogy az égitestet az eddig azonosítatlan bolygó terelte jelenlegi pályájára.

Mikor 2016-ban Konstantin Batygin és Michael E. Brown felvetették, hogy léteznie kell a kilencedik naprendszerbeli bolygónak, ők is távoli, a Neptunusz pályáján túli objektumok mozgására alapoztak.

Az érintett égitestek pályája azt sugallja, hogy egy nagyobb objektum gravitációja hat rájuk.

A közelmúltban bemutatott objektumot 2014-ben fedezték fel a Michigani Egyetem munkatársai. A kutatók úgy vélik, hogy az érintett égitest nagyjából akkora lehet, mint egy törpebolygó.

A 2015 BP519 jelű objektum azért keltette fel a csillagászok figyelmét, mert a legtöbb naprendszerbeli égitest síkjához képest tengelye döntött. A szakértők utóbb szimuláció segítségével mérték fel, hogy mi állhat a jelenség hátterében.

Az eredmények azt mutatták, hogy a 2015 BP519 semmilyen módon sem billenhetett el, ha a Naprendszerben csak nyolc bolygó kering.

Amikor azonban a rendszerhez a kutatók hozzáadták a feltételezett kilencedik bolygót, a szimulációban a 2015 BP519 hasonlóan viselkedett, mint a valóságban.

David Gerdes, a csapat tagja szerint felfedezésük megerősíti a kilencedik bolygó létezésének elméletét.

A hipotézis alátámasztását egyelőre nehezíti, hogy a feltételezett égitest a Naprendszer peremén, egy mai műszerekkel nehezen vizsgálható régióban helyezkedhet el. 

Az elmúlt két évben ugyanakkor rengeteg olyan adat került elő, melyek a bolygó létezését igazolják. 

A Neptunusz pályáján túl például sorra bukkannak fel a különös pályán mozgó objektumok, sőt, még egyes középkori feljegyzések is azt sugallják, hogy léteznie kell a feltételezett kilencedik bolygónak.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen csillagászat kilencedik bolygó nibiru


Megtekintések száma: 52206





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet