Borul a bili a Vatikánban: gyermekeket molesztáló papokról rántották le a leplet, több ezer áldozat is lehet!

2023. október 5., csütörtök
A nemrég napvilágot látott leleplező film az egyház és a papság ellen fordíthatja a társadalmat: Püspökök, magas rangú érsekek is tudtak a gyermekmolesztálásokról, rendszerszintű korrupció és elhallgatás az egyházban!

Már a Washington Post is a Lengyelországban nemrég kitört hatalmas gyermekmolesztálási botrányról ír, és az egész világ felfigyelt a nemrég napvilágot látott dokumentumfilmre, mely rejtett kamerás felvételeken keresztül mutatta be azokat a lelkészeket, papokat, akik vastagon benne voltak az elmúlt évek molesztálási ügyeiben...

A helyzet annyira katasztrofális, hogy az emberek, a lengyel társadalom tömegével kezdett elfordulni az egyháztól.

Ezt pedig még a Vatikán legfőbb emberei és maga Ferenc pápa sem nézheti tétlenül.

A hírek szerint a helyszínre rendelte egyik legfőbb válságkezelő emberét, Sciclunát.

A nemrég napvilágot látott leleplező film az egyház és a papság ellen fordíthatja a társadalmat: Püspökök, magas rangú érsekek is tudtak a gyermekmolesztálásokról, rendszerszintű korrupció és elhallgatás az egyházban!

„Tégy meg nekem egy szívességet!” - mondhatta Ferenc pápa, amikor kiadta a parancsot Málta érsekének, Charles Sciclunának.

Scicluna jogi végzettséggel is rendelkezik és az elmúlt évtizedekben többször is foglalkozott ügyészi minőségben hasonló ügyekkel.

Sőt, még az előző pápa, XVI. Benedek "uralma" alatt is feltárt és képviselt ezekhez hasonló eltusolt ügyeket.

Ferenc pápa és az egész Vatikáni vezetés azonban csak a renoméját akarja megőrizni, szó sincs érdemi lépésekről, melyeket már évek óta ígérgetne.

Az egyház megtisztításáról beszéltek, és ma amit látunk, egy igazi fertő... mintha a pokol egy bugyra kelt volna életre az egyház falain belül.

Miközben Ferenc pápa elhallgatott számos ügyet, melyben gyermekeket molesztáltak, vagy csak nem vette őket- szándékosan? - elég komolyan, eközben különféle lelkészekből álló hálózatokban zaklattak tovább gyermekeket.

Németországban 11 ezer gyermek is áldozatul eshetett a "reverendásoknak", Lengyelországban is a hírek szerint több ezres számú a bántalmazottak száma.

Egyértelmű, hogy létezik az egyházon belül egy a molesztáló csoportokat fedező egyházi hierarchia, ezek pedig a legfelsőbb körökhöz vannak "bekötve".

„A látogatása fontos változásokat hoz, nem szépészeti beavatkozásokat. Püspököknek kell majd távoznia.”

A lengyel papok visszaélési ügye akár a környező országokra is átterjedhet, és jogosan vetheti fel a kérdést: vajon Magyarországon mi a helyzet az egyházzal, és hány reverenda mögé bújt gyermekmolesztáló jár-kel köztünk...?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes durva botrány


Megtekintések száma: 90962

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet