Borzalmas állapotok uralkodnak Jemenben: ha megnézed ezeket a képeket, szégyelli fogod, hogy idehaza gyakran kilökjük az étel!

2018. június 4., hétfő




Vigyázat, felkavaró felvételek!

„Háromszor annyi ember van kitéve halálnak, mint amennyi a holokauszt alatt megölt zsidók becsült száma.”

Az ENSZ arra figyelmeztetett, hogy a Szaúd-Arábia és szövetségesei által az országra kényszerített blokád eredményeként további milliók halhatnak éhen az év végéig.

Jemen népessége 28 millió. Az országot folyamatosan bombázza a szaúdi vezetésű koalíció.

A cikk hozzáteszi: ez a világ legsúlyosabb humanitariánus katasztrófája.

A Save the Children egyik tanulmánya szerint az ország 3500 egészségügyi intézményének több mint fele bezárt, vagy csak részben működik.

Több mint 1200 gyerek közvetlenül az országban zajló harcok miatt vesztette életét. Jemenben emellett hiány van a szakképzett egészségügyi személyzetből is, hiszen sok orvos vagy elhagyta az országot, vagy pedig elmenekült lakóhelyéről és hazája más részén keresett menedéket.

Ha nem érkezik segítség rövid időn belül, általános éhínség tör ki az országban. 

Az ENSZ humanitárius koordinátora szerint jelenleg a jemeni lakosság csaknem 80 százaléka van ráutalva az élelmiszersegélyekre, legalább kétmillió embernek pedig azonnali segítségre van szüksége a puszta túléléshez.

Jelenleg 2,2 millió kisgyerek szenved krónikus alultápláltságban, további félmillióan pedig súlyos alultápláltságban, ami 63 százalékos növekedést jelent a 2015 végi adatokhoz képest.

Tízpercenként meghal egy öt év alatti gyerek olyan okok miatt, amelyeket meg lehetne előzni, nyomatékosította.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 42461





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet