Borzalmas előjelei vannak egy az emberiséget eltipró mesterséges értelemnek!

2017. október 22., vasárnap




Olyan történt, ami előtt értetlenül állnak a kutatók és a matematikusok...

Hamarosan már a mesterséges intelligencia lobbisták sem tudják leplezni, hogy milyen óriási veszélyeket rejt magában az M.I. (Mesterséges intelligencia).

Egyre több olyan kutatás és teszt lát napvilágot, melyekből világosan kiderül, hogy a mesterséges intelligencia igen is, képes kicsúszni az emberei irányítás alól.

Ez pedig már önmagában is beláthatatlan következményekkel jár.

Talán nem is gondoltunk még bele igazán, milyen óriási felelősség az egész. Egy olyan tudatot fogunk alkotni, mely képes lesz ÖNÁLLÓAN gondolkodni. Aminek így többé talán nem is parancsolhatunk majd, elvégre meglesznek a saját gondolatai, és véleménye a dolgokról.

Bill Gates, Vlagyimir Putyin, Elon Musk, vagy Stephen Hawking... néhány név azok közül, akik komolyan aggódnak a mesterséges intelligencia kutatások miatt.

Ők, és sokan mások szabályozást akarnak, mert a kérdés nemzetbiztonsági kockázattá nőheti ki magát.

Korábban már több M.I: kísérlet is kudarcba fulladt, mivel náci és egyéb szélsőséges eszmékben kezdett el gondolkodni a folyamatosan tanuló "tudat".

Most pedig valami még inkább vérfagyaztó dolog történt, amiről a Nature is beszámolt: külső emberi segítség nélkül tanulta meg a go társasjátékot a továbbfejlesztett AlphaGo: a Zero elnevezésű verzió elődjét is megverte.

Miután az AlphaGo 3:0 arányú győzelmet aratott a világ jelenlegi legjobb gojátékosa, a kínai Ko Csie ellen, a fejlesztők más, komolyabb feladatokat szánnak neki. Olyanokat, amelyek segíthetik az emberiséget – közölték az utolsó játszma után.

Igen ám, de mi a garancia, hogy a jövőben az önmagától tanuló kódok nem sajátítanak-e el olyan ismereteket, melyek miatt veszélyesés válnak az emberiségre?

Az egyik legjobb példa az, hogy ezek a rendszer felismeri, hogy gyakorlatilag az emberiség miatt szenved a bolygó, mivel szennyezzük a környezetet, pusztítjuk az élővilágot.

Így akár a "mi érdekünkre" való hivatkozással is ellenünk fordulhat.

A komplex játékot a gép gyakorlatilag két hét alatt megtanulta, sőt a The International 2017 versenyen el is verte az egyik profi játékost, aki szerint hús-vér ember benyomását keltette a technológia.

Elon Musk nem is ment el szó nélkül a jelenség mellett, a Tesla vezére odáig ment, hogy kijelentette, hogy jobban kellene félnünk a mesterséges intelligenciától, mint amekkora fenyegetést Észak-Korea jelent.

Láthatóan komoly a baj a jövőre nézve, de ezt mér nem mindenki érzékeli néhány előrehaladott elmén kívül.

Nagyon reméljük, hogy nem lesz igazuk, és nem a mesterséges intelligencia lesz az emberiség utolsó találmánya.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika mesterséges intelligencia robotok kataklizma


Megtekintések száma: 232069





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet