Borzalmas: EZT a kanál műanyagot bizony TE is lenyeled az étkezések során!

2018. április 6., péntek




Kutatók nagyon mellbevágó megállapításra jutottak. Ez már a vég?

Tudósok és sazekmberek nemrégiben komoly vizsgálatokat eszközöltek arra vonatkozóan, hogy mekkora a műanyag mikroszemcse szennyezés a világon.

Arra a megállapításra jutottak, hogy az ivóvízkészletben, de már az ételeinkben is benne van.

Ez pedig könnyen lehet, hogy fő okozója lehet a daganatos megbetegedéseknek, vagyis ez lehet a magyarázat az egyre nagyobb számban előforduló rákos megbetegedésekre...

Akár száznál több mikroműanyag-szemcsét is lenyelhet az ember minden egyes főétkezéskor – állapították meg a skóciai Heriot-Watt Egyetem kutatói.

A műanyagszemcsék, amelyek egyebek között a bútorszövetekből és szintetikus textíliákból származnak, a házi porral keveredve hullanak az ételekre. 

A Heriot-Watt Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy egy átlagember évente akár 68 415 potenciálisan veszélyes műanyagrészecskét is lenyelhet csupán a főétkezések alkalmával.

A kutatók érdekességképpen összevetették az éti kagylókban és az otthon elkészített ételekben előforduló mikroműanyag-szemcsék mennyiségét.

Az eredményeik kevesebb mint két mikroműanyag-szemcsét mutattak kagylónként, amelyek elfogyasztásával tehát évente nagyjából 100, míg az ételekre hulló házi por révén 13 731-68 415 mikroműanyag-szemcse kerülhet egy átlagember szervezetébe.

Azonnal változtatni kéne, és egy komoly akciótervvel előállni.

Ha ugyanis így folytatjuk, nem csak az lesz a jövő, hogy a természet egyszerűen "belefullad" a mikroműanyag szennyezésbe, hanem arról is, hogy az emberiség jelentős része rákos megbetegedésekkel fog majd küzdeni.

„A háztartásokban előforduló porban vagy az általunk belélegzett levegőben lévő mikroműanyagok egyebek között a gumiabroncsokból, szőnyegekből, bútorszövetekből, de ruhaneműkből, például gyapjúkabátokból is származhatnak” - állítják a tudósok.

Egyszóval tele van olyan környzeeti tényezőkkel a minket körülvevő környezet, ami erősne rákkeltő anyagokból áll.

Ez pedig tarthatatlan...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány bizarr egészség megelőzés műanyag szennyezés


Megtekintések száma: 24808





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet