Borzalmas: hatalmas veszélyeket rejtenek a színes üdítők és édességek!

2018. május 17., csütörtök
Egy kutatási igazolta, hogy nagy veszélyben van az, aki ezeket fogyasztja!

Agyonszínezett műanyag üdítők? Gumisterű édességek?

Ezek mind olyan élelmiszerek és termékek, melyek bár jóízűek, valójában egészségi időzített bombák.

Vajon miért van annyi beteg ember a mai emberi populációban?

A kutatások szerint azért, mert rengeteg egészségre káros élelmiszer van forgalomban. Ezek az élelmiszerek tele vannak mesterségesen kreált anyagokkal, vegyszerekkel, és rákkeltő, azaz karcinogén anyagokkal.

Az élelmiszerek színezésére használt mesterséges festékek közül egyesek (pl. E102-tartazin, E104-kinolinsárga, E110-narancssárga, E129-alluravörös AC) igencsak károsak az egészségre, főként ha tartósítószerrel (nátrium-benzoáttal) együtt alkalmazzák.

Gyermekeknél figyelem- és koncentrációzavart, hiperaktivitást, és egyéb viselkedészavart okozhatnak.

Egyes kémiai színezékek „csak” allergiát idézhetnek elő, viszont néhány rákkeltő lehet, mint például az E133-brillantkék, E127-eritrozin, E123-amarant, vagy az E129-alluravörös AC.

A szintetikus színezékek megtalálhatóak a különféle cukorkákban, édességekben, üdítőitalokban, joghurtokban és egyéb desszertekben.

A feltűnő, rikító, élénk színű italok és egyéb bolti nyalánkságok már ránézésre is gyanúsak, de mindig érdemes áttanulmányozni az összetevők listáját, és elkerülni a mesterségesen festett termékeket. (A természetes növényi színezőanyagok, pl. a paprikakivonat, likopin, vagy céklakivonat veszélytelenek.)

Ha üdítőitalra vágyunk, a színezett termékek helyett válasszunk inkább 100%-os gyümölcslevet, melyet fele-fele arányban vízzel hígítva kellemes innivalót kapunk. 

Természetesen frissen is préselhetünk különféle gyümölcsleveket.

OSZD MEG másokkal is!

egészség rák egészség megelőzés élelmiszeripar rákkeltő mérgezés


Megtekintések száma: 22551

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet