Borzalmas hír érkezett: ez lehet a világ veszte!

2017. december 15., péntek




Az egész világot befolyásolni fogja.

Valami történik. Egy olyan folyamat zajlott az elmúlt években jóformáén a szemünk előtt, mely nem marad egytelen területen, és kiszabadulva az egész világot át fogja alakítani.

A rossz hír pedig az, hogy ennek a világnak nagyon nem fogunk örülni.

Az Északi-sarkon történt dolgok ugyanis nem lokalizálódnak egytelen területre. Az egész bolygó területét befolyásolni fogják.

Nem csak arról van szó, hogy az éghajlat hamarosan még szélsőségesebbé válik miatta, de arról is szó van, hogy egy tömeges kihalást indíthat meg.

A sarkvidéki tengerek vize olyan ütemben melegszik, a tengeri jégtakaró pedig olyan gyorsan olvad, ami példa nélkül áll az elmúlt 1500 évben - figyelmeztet az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) által készített Arctic Report Card jelentés, amelyet kedden mutattak be.

Ez gyakorlatilag képes lesz összeomlasztani az egész világot. Legalábbis a világ mögött zajló élővilággal összeköthető folyamatokat.

Idén az Északi-sark körüli tengeri jég téli kiterjedése minden eddiginél kisebb volt.

Jövőre ez még rosszabb lesz, vagyis szélsőséges jövő elé nézünk, ahol a tengerek élővilága a nagy meleg hatására savassá váló óceánok miatt kihalnak.

Ezáltal számos szárazföldi állat és növény veszélybe kerül. A klímaváltozás emellett még több területet fog elvenni egyes fajoktól, melyek 10 éven belül teljesen kihalhatnak.

Arról nem beszélve, hogy ez az emberi mezőgazdaságra és termelékenységre is óriási hatással lesz.

Vagyis egy globális élelmiszerválság szakad majd a nyakunkba a sarkvidékek olvadása miatt.

"Ami az Északi-sarkon történik, nem marad az Északi-sarkon, befolyásolja a bolygó többi területét is. Óriási befolyása van a világra" - emelte ki Timothy Gallaudet, a NOAA vezetője.

"Ha nem állítjuk meg ezt az egész folyamatot, eljöhet a vég. És a NOAA eredményei azt mutatják, hogy ezt már aligha lehet megtenni. A sarkvidékek már sohasem lesznek olyanok, mint régen."

Vagyis nem árt felkészülnünk, hogy még extrémebbé válik az időjárás, és még melegebb nyaraink lesznek.

A Föld területei pedig lassan elkezdenek elsivatagosodni…

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen világvége kataklizma klamíváltozás


Megtekintések száma: 34025





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet