Borzalmas ítéletidő, megbolonduló klíma döntheti romba a jövőt?

2018. január 16., kedd




A klímakutatók olyan jóslattal álltak elő, mely az eddigi legpesszimistább képet festi fel előttünk... nincs más út az emberiség számára?

A klímaváltozás erőteljesen zajlik, és már az egész világon észrevehetők a hatásai, arról nem beszélve, hogy olyan átalakuláson megy keresztül a Föld ennek következtében, ami magával von más folyamatokat is.

Nem csak arról van szó, hogy egyre melegedik a Föld, és közben savasodnak a világóceánok, hanem arról is, hogy egyre extrémebbé válik az időjárás.

Rengeteg száraz terület fog kialakulni, míg máshol komoly ráadások következnek be, részben az olvadó sarkvidék miatt.

Német szakértők számítógépes szimulációkat alkalmazva megvizsgálták az egyes régiók megváltozott csapadékmintázatának hatását, és arra jutottak, hogy az áradások elleni védekezést fejleszteni kell, különösen az Egyesült Államokban, India és Afrika bizonyos részein, Indonéziában és Közép-Európában.

A világ legsúlyosabb folyóáradásainak 10 százaléka által érintett emberek száma Ázsiában megduplázódik 2040-re, 76 millióról 146 millióra emelkedik.

Emellett az égből hulló csapadék mennyisége is változik.

Olyan éghajlati viszonyok és kataklizmák sor fog jönni, melyek nagyon ritkák voltak eddig.

Hatalmas, pingpong labda nagyságú jégviharok fognak nyaranta tombolni, míg máshol olyan hőhullámok fognak heteken át uralkodni, ami milliók halálát vetíti előre.

Az időjárás elképesztően szélsőségessé és kiszámíthatatlanná fogó válni, és még a viszonylag szélcsendes Kárpát-medencében is egyre gyakoribb jelenség lesz a tornádú és egyéb szélvihar.

Eljött az az idő, amikor a klíma jövőbeli változásának mérséklésével együtt alkalmazkodni kell ahhoz a klímaváltozáshoz, melyet már okoztunk.

Ha nem így teszünk, akkor az emberiség jövőjét elmossa az eső, és felégeti a szárazság...

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány hihetetlen kataklizma klímaváltozás időjárás felmelegedés


Megtekintések száma: 21115





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet