Borzalmas jóslata van a tudósoknak az emberiség számára!

2017. december 17., vasárnap
Egész régiók tűnhetnek el, országok szűnhetnek majd meg a kataklizma következtében. Nem a jövő, hanem már a holnap problémája lesz!

Komoly veszély fenyegeti az emberiséget. olyan veszély, mely folyamatosan egy rideg lidércként lebegett a fejünk felett.

Most ez a lidérc egyfajta kaszás módjára jön, és betakarít...

Arról van szó ugyanis, hogy a Föld és az emberiség hamarosan elkezd majd haldokolni. A fajunk ugyanis létezésének legnagyobb kihívásával fog szembenézni.

A klímaváltozással és a felmelegedéssel.

Valamint az sem mellékes, hogy ezek hatására olyan mértékű élelmiszerhiány alakul majd ki, mely milliók éhezését, majd halálát fogja okozni az egész bolygón. Pusztulást hozhat az emberi társadalomra és a természetre is, ha nem sikerül hatásos beavatkozásokkal lelassítani a folyamatokat.

Az enyhe telek kellemesnek tűnnek az európai emberek szemében, ám ez nagyon csalóka. A globális klímaváltozás már évi 160 ezer ember életét követeli, és erős növekedési ütemet mutat az élelmiszer- és ivóvízhiány miatt is.

Vagyis a helyzet úgy romlik, hogy az átlagember számára ez alig észrevehető.

A legtöbben abban veszi észre az egészet, hogy melegebb van a kelleténél, de a drasztikus nyári hőhullámokat már kezdi mindenki komolyan venni.

És ez még csak a kezdet. A mostani hihetetlenül enyhe tél is nagyon aggasztó. Vagyis egyre inkább érezteti hatását az extrém szélsőségekkel teli időjárás. Arról nem beszélve, hogy hurrikánok sorozata söpört végig ősszel Amerikában, ami szintén egyedülálló volt a történelemben.

Két Celsius fokban maximálni a felmelegedést, ez a célja a klímapolitikának, erre kalibrálták az országok emissziócsökkentési vállalásait is a párizsi klímaegyezményben.

De a tudósok azt mondják, 95 % az esélye, hogy túllépjük ezt a pontot, márpedig a nagyobb felmelegedés a jelenlegieknél még szélsőségesebb természeti folyamatokat gerjeszthet.

Akár már egy Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedés is képes szélsőséges hatások kiváltására.

Ha a melegedés három Celsius-fok alatt van, az eltolódásnak már akkor is a kedvezőtlen piaci hatásai kerülnek túlsúlyba, ennél nagyobb hőmérséklet-emelkedésnél azonban a megszokott természeti folyamatok a világ számos pontján megszakadnak, leállnak – egyelőre beláthatatlan következményekkel.

Vagyis a Földünk klímája nagyságrendekkel változik, és a bolygó egyre lehetetlenebb. Ez ellen pedig világszintű összefogás kellene...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány kataklizma klímaváltozás felmelegedés


Megtekintések száma: 31819

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet