Borzalmas jövő vár hazánkra: brutális hőhullámok fognak lecsapni!

2021. szeptember 6., hétfő




A klímaváltozás hatásai hamarosan tetőzni fognak. Idén egy brutális aszály, és kegyetlen hőhullám, valamint extrém szélsőséges időjárási körülmények várhatók. Még a meteorológusok is megijedtek!

Durva, hazánkra is lesújtóan vonatkozó eredményeket közöltek nemzetközi kutatók a legfrissebb klímaváltozási eredményekre hivatkozva.

Ha a jelentésben leírtak be fognak következni, akkor tényleg egy szomorú fordulópont előtt állunk: ennél már csak extrémebb és kiszámíthatatlanabb időjárási változások fognak végigsöpörni Európán és a világon, kiemeltképpen Magyarországon.

A jelentést és az adatokat az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete tette közzé.

Ennek egyértelmű állásfoglalása az, hogy egyre szélsőségesebb lesz az időjárás, és ezt folyamatosan egyre erősödve fogjuk észlelni.

Az emberi hatások miatt kialakuló klímaváltozás bizonyítottan sok csapadékot és villámárvizeket, a tengerszint emelkedése miatt part menti áradásokat, valamint hőhullámokat okoz Európában, Ausztráliában és Kínában. 

Nő az erdőtüzek és a bozóttüzek kialakulásának kockázata, illetve a testület alaposabb vizsgálatokat sürget a Golf-áramlat gyengülése miatt.

A Golf-áramlat alapvetően befolyásolja az Észak-Atlanti térség időjárását: sokan attól tartanak, hiányában jégkorszak köszönt térségünkre. 

Ennél azonban bonyolultabb a helyzet, ami soha nem látott brutális viharokat okozna főleg Észak-Amerika keleti és Európa nyugati részén, de

a hatások többségét ma még előrejelezni sem tudjuk. És ez az igazán veszélyes.

A felmelegedéssel olvad a jégtakaró, és a klímaváltozás hatására az Atlanti-óceán északi részén több lett a csapadék. Az áramlat északi, leszálló ágánál tehát egyre több édesvíz kerül a tengerbe, ezáltal csökken a sókoncentrációja, míg a délről kiinduló meleg vízé az erős párolgás miatt egyre nagyobb.

Borzalmas és katasztrofűlis nyár vár ránk már most is.

Nagyon valószínű, hogy tele lesz tűzdelve kánikulával, és nagyone rős hőhullámokkal, amik az emberek és állatok létét egyaránt veszélleztetik majd.

Ezzel egyidőben már most leáll, vagy le fog állni hónapokon belül a törékeny egyensúlyért felelős Golf-áramlat. Ha pedig ez ebkövetkezik, az szintén katasztrofális hatásokkal jár majd.

Hatására 10-15 fokkal lenne hidegebb a grönlandi térség, de a kontinensen az éghajlatváltozás miatt folytatódna a felmelegedés. 

Az óriási hőmérsékletkülönbség olyan extrém időjárási helyzeteket generálna Európában, amelyeket még előre jósolni sem tudunk. 

Annyi biztos, hogy a mostaninál sokkal erősebb ciklonok alakulnának ki.

Efelé robog a világ, szinte megállíthatatlanul, merthogy a fajunk még mindig nem képes számottevően beavatkozni a környezetünk és az ökológiai lábnyomunk megváltoztatásába...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány klímaváltozás időjárás felmelegedés előrejelzés


Megtekintések száma: 39767





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet