Borzalmas: megalkották a zombivírust! Tudósok állítottak elő mesterségesen valamit, ami ha kiszabadul, mindent megölhet!

2018. június 7., csütörtök
Már most rengetegen ellenérzésüket fejezték ki. Egyesek szerint a kutatók a tűzzel játszanak!

Olyan organizmusokat állítottak elő, amik képesek az emberi agyat rövid időn belül szinte teljesne felzabálni.

Ily módon gyakorlatilag zombit tudnak az emberből létrehozni.

Ezek az úgynevezett veszedelmes bestiák nem mások, mint a pironok. 

Ezek olyan fehérjék, pontosabban azok ágense, amik a gazdatest fehérjéit alakítják át a számukra megfelelő módon.

Mivel ez futótűz szerűen söpör végig aztán az agyban, ezért idővel az agy szöveteiben lyukakat alkot, vagyis elkezdi enni, felemészteni azt.

A visszafordíthatatlan elváltozások egy sor betegséghez vezetnek: az érintetteknél demencia alakul ki, elvesztik az irányítást testük fölött, végül pedig meghalnak.

A prionok mesterséges előállításával a tudósok természetesen nem a feltételeit akarják megteremteni egy lehetséges apokalipszisnek, inkább arra keresik a válaszokat, hogyan állíthatók meg a rendellenes fehérjék által okozott halálos kórok.

Amennyiben sikerül megismerni a prionok ezen tulajdonságait, olyan gyógyszerek válnak kifejleszthetővé, amik lelassítják, vagy jobb esetben meg is fékezik a betegség terjedését.

A közelmúltban kutatók egy csoportjának sikerült mesterségesen létrehoznia rágcsálókat megbetegítő prionokat, ezek azonban szerkezetileg drasztikusan különböznek az emberi prionoktól, ráadásul másként is replikálódnak.

A kutatók ezúttal más megoldást választottak: prionfehérjéket előállító emberi gént ültettek be E.coli baktériumokba, amelyek így expresszálták (kifejezték) a destruktív molekulákat. Az így alkotott prionok vadonatúj törzsnek számítanak, hozzájuk hasonlók nem fordulnak elő a természetben.

Kísérleti egerekbe juttatták be a prionokat, amik szó szerint idővel teljes mértékben felélték az egerek agyát, különféle neurológiai tüneteket és kórképeket okozva ezzel.

Sokan aggódalmukat fejezték ki, és arra hívták fel a figyelmet, hogy az emberiség a tűzzel játszik.

Az eredményeket a kutatók a Nature Communications tudományos folyóiratban tették közzé.

Valóban meg lehet a maga veszélye a prionoknak, ha ugyanis ezek kiszabadulnak a laboratóriumi körülmények közül, akkor egy másik vírussal mutálódva egy gyilkos kórt is létrehozhatnak.

Nem mellesleg az egyik legnagyobb gond az, hogy istent játszik az ember, amit idővel maga Isten, vagy a természet fog megbüntetni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány vírus betegségek agykutatás prionok


Megtekintések száma: 39961

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet