Borzalmas: rákkal küzd a magyar kajakos, már a látását is elvesztette! Segítséget kér, tegyük meg, amit tudunk!

2018. július 25., szerda




Aki szeretne segíteni, az a cikkben lévő információk alapján meg tudja tenni!

A korábbi U23-as ifjúsági Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert (28) és családja segítséget kér, hogy a sportoló esélyt kapjon az életre.

A felépüléshez olyan kezelésre van szüksége, amelyet csak külföldön végeznek el.

A mintegy hatmillió forintos beavatkozásra nincs pénze, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) pedig kísérleti fázisú eljárást nem támogat.

A kajakosnál a zoom.hu információi szerint tavaly diagnosztizálták az Adenoid Cystic Carcinoma nevezetű ritka betegséget. 

A daganatos kór először a könnycsatornáját támadta meg, majd a gerincén és a májában áttétek alakultak ki. Elindult a kegyetlen küzdelem az életéért... 

A harcot itthon kezdte: sugárkezelést és kemoterápiát kapott, amely csak részleges megoldást jelentett. Január végére eltűnt a daganat a bal szeme mögött, viszont ez komoly áldozattal járt.

– Tíz nap alatt tíz sugárkezelést kaptam. A daganat visszább húzódott, de sajnos az első alkalom után elveszítettem a látásomat a bal szememre – mondta lapunknak Róbert. Hozzátette, nem akart panaszkodni. Csak meggyógyulni...

Mivel a hazai terápia ellenére a májában levő 18 daganat és a gerincén további két tumor nem tűnt el, Tóth részt szeretett volna venni egy év elején induló párizsi klinikai programban. 

Ehhez a térítésmentes kezeléshez kellett volna jóváhagyás a NEAK-tól, de az Alapkezelő elutasította, mivel a gyógymód kísérleti fázisban van, ilyet pedig nem támogat.

"A májamban levő daganatok hetven százaléka eltűnt, 6-7 maradt még, amit el kell távolítani. Meg persze a gerincemen levő két, stagnáló daganatot"

Az első terápia óta jobban érzi magát, erőt ad neki a család, a barátok és a régi sporttársak támogatása, de a második és utolsó eljárásra már nincs pénze. Ezért kéri a segítséget, kedd délutánig máris számtalan ember utalt akár pár ezer forintot is a felesége számlájára.

Így segíthetsz

Tóth Róbert a kezelés második, szintén hatmillió forintos részét nem tudja kifizetni. Aki szeretne segíteni, az alábbi számlaszámra küldhet pénzt.

Számlaszám: Reményi Diána, UniCredit Bank, 10918001-00000098-49120001

Külföldről való utalás esetén: IBAN: HU56 1091 8001 0000 0098 4912 0001 SWIFT: BACXHUHB

OSZD MEG másokkal is!

érdekes magyarország egészség megható segítség


Megtekintések száma: 47624





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet