Botrány: a cukoripar információkat tartott vissza a szacharóz egészségügyi kockázatairól!

2017. november 24., péntek




Borul a bili az élelmiszeripar háza táján?

Nemrég olyan dolgok derültek ki, melyek az egész élelmiszeripar, de minimum egyes intézmények és szervek, valamint a cukoripari érdekeltségekbe vetett bizalmat rombolhatják porig.

Az Egyesült Államok cukor ipari kereskedelmi csoportja 50 évvel ezelőtt felfüggesztett egy kutatást.

Ez még önmagában nem hír. Az azonban igen, hogy ez a kutatás összefüggést talált a szacharóz és egyes súlyos betegségek között...

A Kalifornia Egyetem kutatói átvizsgáltak több cukor iparágból származó dokumentumot és felfedezték, hogy a Cukor Kutató Alapítvány (SRF) finanszírozott egy állatkísérletet, ami a szacharóz hatását volt hivatott vizsgálni az állatok szív és érrendszerének egészségére.

A korai bizonyítékokból az a kép rajzolódott ki, hogy a szacharóz kapcsolatban áll a szívbetegségekkel és a húgyhólyagrákkal, ezért az alapítvány elkaszálta a projektet és az eredményeket sem jelentette meg. - írja az Arsratio.hu

Már elég korán voltak arra bizonyos jelek, hogy valmai nincs rendben. Más dokumentumok vizsgálatakor is felfedeztek már egy 1967-es cikket, ami lénygeében kétségbe vonmt bizonyos dolgokat.

Ebben gyakorlatilag arról volt szó, hogy bizonyos bélbaktériumok miatt emelkedett a patkányoknál a koleszterinszint, amiket cukorral etettek. Ezért a kutatásokra úgy hivatkoztak, hogy nincs jelentőségük.

Az Birmingham Egyetem által lefolytatott tanulmány arra jutott, hogy a bélbaktériumok éppen segítenek csökkenteni a cukor szív és érrendszerre gyakorolt káros hatásait. A kutatók akkor azt a felfedezésüket is közzétették, miszerint a szacharóz megemelheti a húghólyagrák kockázatát.

Vagyis mindvégig hazudtak nekünk. Az élelmiszeripar aljas módon, és módszeresen arra törekedett, hogy a szacharózzal kapcsolatba hozható betegségekről beszámoló tanulmányokat vagy felfüggessze, vagy elhiteltelenítse, de volt olyan, hogy egyszerűen nem engedték publikálni azokat.

Az új tanulmány azonban sok mindenről fellebbentette a fátylat.

“A Project 259-nek ez a véletlenszerű felfedezése bemutatta a ISRF számára, hogy a szacharóz és a keményítő fogyasztásnak különböző hatásai vannak az anyagcserére,” mondták az új tanulmány szerzői. 

“és arra is utal, hogy a szacharóz a vizeleti béta-glükuronidáz stimulációjával szerepet játszhat a húgyhólyagrák patogenezisében.”

Ez a fajta viselkedés megkérdőjelezi az összes cukor iparág által támogatott tanulmányt, mint megbízható információforrás a közpolitikai döntéshozatalhoz. - jelentette ki Dr. Stanton Glantz.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód feltáró élelmiszeripar


Megtekintések száma: 65307





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet