Botrány: a multik silány termékeket sóznak rá Magyarországra, ezt nem hagyhatjuk

2021. június 24., csütörtök




Egyes söröknél az alkoholt is kispórolják belőlük, de a vizsgálatok során találkoztak ennél is megdöbbentőbb dolgokkal. itt az új vizsgálat eredménye!

Hihetetlen, hogy mennyire hülyének nézik a magyar embereket a nemzetközi multinacionális nagyvállalatok.

Megerősítette a korábbi vizsgálatok eredményét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal most lezárult, mintegy száz élelmiszer minőségét összehasonlító elemzése.

Ebből az új elemzésből óriási botrány fog kerekedni. A magyar jelentést hamarosan az Európai Bizottsághoz is eljuttatja a kormány.

Nem elég, hogy évek óta folyik a szabd rablás, és a fogyasztók szinte teljes kizsákmányolása, és átverése, úgy tűnik, mindennek tetejében még ráadásul teljesen hülyének is néznek minket.

Nagy multinacionális élelmiszergyártók hazánkba szállított termékei silányabb minőségű alapanyagokból, több adalékkal és ízfokozóval készülnek, mint más országokba szánt változataik.

Vagyis negatívan diszkriminálják hazánkat. talán úgy vannak vele, hogy mi nem érdemlünk normális termékeket?

Az élelmiszer diszkrimináció nem újkeletű dolog, és a világ számos pontján, más nemzetek esetében is előfordult, hogy kiderültek nagy turpisságok, és a fogyasztó országok felemelték a hangjukat a nagy cégekkel szemben.

Összesen 96 terméket, köztük 84 élelmiszert, hét sört és öt állateledelt vizsgáltak meg a szakemberek. Az ismert gyártók mellett kereskedelmi láncok saját márkás áruit is ellenőrzés alá vonták. Ezek közül összesen 71 esetben találtak minőségi különbséget, ez pedig igen beszédes.

Gyakran elforduló probléma hogy a külföldi érdekeltségű cégek, nagyvállalatok spórolni akarnak a magyar fogyasztókon azzal, hogy silányabb, minőségileg gyengébb termékeket forgalmaznak országunkban.

Azért a dologhoz annyi igazság hozzátartozik, hogy az összesítőben néhány termék akadt, mely még jobb minőséget is ért el, mint a máshol forgalmazott termékek.

Azonban ez önmagában még nem mentheti fel a nagy cégeket, akik csak a profitot számolják, nem törődve a minőséggel, szándékosan elárasztva hazánk élelmiszerpiacát a silány minőséggel, ráadásul úgy, hogy ezzel ellehetetlenítik a legtöbb hazai vonatkozású terméket.

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró


Megtekintések száma: 565251





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet