Botrányos fényképeken a hazai kórházak kosztjai! Ez a 10 kép elgondolkodtat, hol tart a hazai egészségügy!

2017. június 9., péntek
Némelyik képről nem fogod elhinni, hogy tényleg itthon készült! Mélyponton a magyar egészségügy?

Azt már nagyon régóta tudja mindenki, aki igénybe vette a kórházak egyes egészségügyi szolgáltatásait, vagy rosszabb esetben hosszabb időre is befeküdt, hogy katasztrofális állapotok uralkodnak bennük.

Nem csak az alapvető infrastruktúra nem működik megfelelően, de gyakorlatilag kong a kassza. Az egészségügy kasszája.

Nem elég, hogy évről-évre elvándorolnak az orvosok külföldre a jobb fizetés reményében, a hátramaradt szakemberek tudásukhoz mérten megalázóan alacsony bérét mentenek életeket, gyógyítanak betegségeket minden nap.

Nincs pénz új orvosi eszközökre, sem korszerűsítésre. Azonban talán a legmagyarabb valóság, a legnyilvánvalóbb dolog, amivel mindenki szembesül, az maga a kórházi koszt. Ez ugyanis nagyon jól reprezentálja, hol tart ma a magyar egészségügy.

A sok szöveg helyett beszéljenek a képek. Ezek egytől egyig itthon készültek, magyar kórházakban.

Azt külön hozzátennénk - és talán ez a legvérlázítóbb - hogy a hazai börtönök túlnyomó többségében a koszt szinte fejedelmi a kórházban, a beteg embereknek adott koszthoz képest!

A legdurvább képek között lehet válogatni a "Kórházi koszt" nevű Facebook oldalon is!

A legelső kép rögtön egy friss menü, méghozzá a karcagi kórház nőgyógyászatáról. A kép alapján valamilyen rossz minőségű darált húst egy zsemlét és egy pohár teát kaptak a páciensek.

Ez a kép a Budapesti Merényi Gusztáv kórházban készült. "Sajnos 1 hétre bekerültem ínhüvely-gyulladással és műteni is kellett, ezért volt részem 1 hétig a csodás koszton élni (persze a párom hozott rendes kaját is), ezalatt 2,5 kg fogytam"

Békéscsaba, Réthy Pál Kórház: a szülészeten felszolgált "vacsora. Csirke pástétom, és egy szelet kenyér.

Ez a döbbenet Sopronban készült, az Erzsébet Kórház, szülészet. A répadarab valósággal megdöbbentő, és érthetetlen.

kapaszkodjatok meg, ez az egyik legfelháborítóbb. 2017. április Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház, belgyógyászat, vacsora. Tyúktollas! tyúktojás, ami azért remélhetőleg főve került a beteghez.

 

A székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház fertőző osztálya is igen különleges reggelivel várja a betegeit. Értjük, hogy nem enni megy oda az ember, de ez azért nonszensz!

"A szolnoki Hetényi Géza Kórház belgyógyászati osztályán készítettem a képet ahol trombózissal feküdtem. A képen egy vasárnapi gluténmentes reggeli látható. 1 csomag pufirizs, 1 szelet ujjnyi vastag "sonka", 1 Rama (hidrogénezett növényi zsír) és 2 db főtt krumpli"

"Jahn Ferenc kórház, mandulaműtét utáni reggelim, de úgy, hogy előző nap a műtét miatt nem ehettem semmit. Elvileg a trutyi az darált párizsi krém, és persze hozniuk kellett volna teát, mert sok folyadékot kellett innom, de persze semmit nem kaptam. "

"Gizella"VI. Krónikus Belgyógyászat, Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály (Bp.) neurológiai-kúra, vacsora. Jól látod, két szelet "üres" kenyér.

SOTE I.számú női klinika, Budapest: várandós osztály, fehérjedús étrend, vagy sebészeti szövethulladék keveredett a konyhára? Nem is akarjuk tudni...

érdekes hihetetlen magyarország egészség magyar feltáró egészségügy botrányos


Megtekintések száma: 90894

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet