Botrányos: Mégsem kell börtönbe vonulnia a sünt felgyújtó fiatalnak!

2018. július 5., csütörtök




Ha valaki állatot kínoz, az megúszhatja? Milyen borzasztó üzenet ez a társadalomnak?!

Nemrég tárgyalta másodfokon a törvényszék a süngyilkosként elhíresült H. Imre ügyét, aki felgyújtott egy sünt még 2016 nyarán. 

Az elsőfokú ítéletben három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a kegyetlenkedőt, de az ítélet a védelem és a vád fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre.

A másodfokú tárgyaláson végül a Fővárosi Törvényszék egy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte a fiatal férfit, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. 

„Rendkívüli mértékben túlzó volt jogi álláspontom szerint az elsőfokú ítélet, védencem is nyilván örül annak, hogy végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott” – mondta a HVG-nek Kakuk Zoltán, az állatkínzó ügyvédje.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a fiatal férfi Budapesten, egy XIII. kerületi kutyafuttatóban lobbantotta lángra a sünt. 

Az elevenen megégetett állatot még életben találták meg jószívű állatmentők, és állatorvoshoz vitték, de a sokkos és sebesült állat néhány napon belül elpusztult.

Ez az egész alaposan felborzolta mosta  kedélyeket, mivel sokak szerint azt üzeni a  társadalomnak, hogy egy állat élete kevesebbet ér, és hogy meg lehet úszni a büntetést.

Ez pedig azért nagyon nagy probléma, mert ahogyan a szurikáta ügynél is felmerült, a szakemberek, pszichológusok szerint az ilyen hajlamú emberek később emberrel is próbálkoznak nagy eséllyel.

Távol álljon tőlünk, hogy rögtön egy sorozatgyilkossal vonjunk párhuzamot, de aki állatot kínoz, az idővel embert is kínozhat.

Rengeteg sorozatgyilkos aktáját és profilját tanulmányozva ma már kimutatható, hogy a gyerekkori állatkínzás szinte mindegyikük közös vonása volt...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes durva botrány felháborító


Megtekintések száma: 30312





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet