BRÉKING: A NASA visszavonja a Mars missziókat! Mi állhat a háttérben?

2017. július 15., szombat




Azt mondják, nincs keret rá, mások viszont sokkal sötétebb dolgokat sejtenek a bejelentés mögött.

Az emberiség első Marsra szállása késhet, akár több évtizedet is, mert a NASA bejelentette, hogy nem valószínű, hogy tartani tudják az előre lefektetett ütemtervet, anyagi gondok, és egyéb be nem tervezett csúszások miatt.

Ez azért furcsa, mert korábban a NASA jelentette be nagy csinnadratta közepette, hogy embert fog küldeni a Holdra valamikor 2030-ig.

A bejelentést aztán Elon Musk is tetézte, aki azt nyilatkozta, hogy neki erre mindösszesen 6-7 éve lesz, legalábbis ennyi idő alatt szeretné odaküldeni az első embert egy speciális űrhajó segítségével, mely fejlesztés alatt áll.

Akkoriban mindenki azt gondolta, hogy végre egy új űrverseny indulhat, ami elhozhatná az emberiség számára a Marson való megtelepedés lehetőségét.

Azonban a NASA egyik szakembere és fontos alakja, William Gerstenmaier azt mondta, hogy veszélybe kerülhetett minden.

Elmondása szerint a NASA bár szeretne embert küldeni a Marsra, ez rengeteg pénz, és a költségvetésük alacsony, ezért elképzelhető, hogy az emberes Mars missziók akár éveket, vagy évtizedeket is késhetnek!

A NASA ezért inkább újra a Hold irányába fordíthatja a figyelmét. A bejeltnés és a hír sokakban megrökönyödést váltott ki, mivel a NASA korábban nagyon eltökélt volt a Marssal kapcsolatban, és az emberiség szemei is inkább a vörös bolygó felé kacsintgatnak, sem, mint égi szomszédunk felé.

Az egész mögött az állhat, hogy Trump jelentősen megvágta a NASA költségvetését, és egy Űrtanács létrehozásában gondolkodnak, ami később akár egy űrnemzet létrehozását segítheti elő, mely a bolygók felett uralkodhat.

Sokak szerint ez az egész azért sántít, mert korábban a NASA iszonyatosan erősen érdeklődött a Mars iránt. talán valami olyanra bukkantak a kutatások során, amit úgy döntöttek, hogy jobb, ha még nem lát a világ?

Vagy titkos paktum köttetett egy másik civilizációval, melynek értelmében békén hagyjuk a marsiakat? Rengeteg különféle összeesküvés látott napvilágot a NASA szomorú bejelentése kapcsán.

Jelenleg egyetlen reménye van az emberiségnek arra, hogy eljussunk mégis a Marsra: Elon Musk. Az iparmágnás zseni ugyanis egyelőre nem adta fel a terveit, és néhány éven belül embert akar küldeni a vörös bolygóra. Jelenleg nem utal rá semmi, hogy ő is meghátrálna a nagy feladattól.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány mars marskutatás nasa összeesküvés űrkutatás


Megtekintések száma: 219819





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet