Bréking: Európában nálunk lesz a legbrutálisabb hőség a jövő héten!

2017. június 24., szombat




Készüljetek! 40 fok, vagy akár afeletti hőség jöhet Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint

A megfogalmazással egyáltalán nem finomkodnak, ugyanakkor sajnos nem is túloznak. Készülj fel tehát az egyik legbrutálisabb hőségre, ami csak érhetet hazánkat az elmúlt időkben.

"Az általunk legszélesebb körben használt ECMWF modell szerint a jövő hét derekán továbbra is lesz egy rövid, de annál brutálisabb hőhullám Közép-Európában (lásd pl. Budapestet, Belgrádot). Ehhez képest pár nappal később a mostani forgatókönyv alapján közel 20 fokkal alacsonyabb értékekre lehet majd számítani térségünkben..."

- áll AZ OMSZ Facebook posztjában.

A hőtérképen jól látszik, milyen meleg lesz majd a jövő héten. Európában Magyarországon lesz a legmelegebb, és a Budapesti 38 fokot talán csak a Belgrádban előre jelzett 41 fok előzi meg.

Azonban a gyakorlatban könnyen lehet, hogy meg fogjuk előzni a belgrádi várható előrejelzés tetőpontját.

A hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére másodfokú, míg a fővárosra és Pest, továbbá Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Fokozottan vigyázniuk kell majd az időseknek, és a szívbetegeknek, és elő kell kapni azokat a hideg ásványvizes palackokat, és RENGETEG folyadékot kell majd innunk, hogy biztosítsuk a szervezetünk számára szükséges folyadékmennyiséget.

Sajnos rossz prognózis, hogy az ehhez hasonló brutális hőhullámok egyre gyakoribbakká válnak, ezt már több klímakutató és hazai szakember is megerősítette.

Hihetetlen hőingadozás jöhet utána, ez lenne a vigasz, és ezzel nyugtatnak mindenkit.

Pár nap brutális hőség után ugyanis majdnem 20 fokot eshet vissza a hőmérséklet Ekkora hőingásra is nagyon ritkán van példa a klimatológusok szerint, de az előrejelzések egyre gyakrabban fognak ilyet emelgetni.

Készüljünk fel tehát lélekben és mindenhogy a brutális hőségre…

OSZD MEG másokkal is!

globális felmelegedés globális klímaváltozás hihetetlen magyarország egészség magyar


Megtekintések száma: 256080





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet