BRÉKING: ismeretlen jelet észlelt a NASA a világűrből!

2017. március 31., péntek




Az anomália 10,7 milliárd fényévre van tőlünk.

A NASA valami olyat észlelt, amit eddig méh soha. Egy titokzatos, mondhatni megmagyarázhatatlan jelenséget, méghozzá egy tőlük 10,7 milliárd fényévre lévő galaxisból.

Mindez egy különleges röntgenfelvételen látszik, amit nemrég az amerikai űrügynöksége tett közzé.

A tudósok egyelőre teljesen értetlenül állnak a jelenség előtt, és senki sem tudja, mi lehet, noha annál több a különféle találgatás az anomália eredetére vonatkozóan.

A galaxis 2014 októberében hirtelen nagyon megváltozott. Alig néhány óra leforgása alatt ezerszer fényesebbé vált, mielőtt ismét elhalványult. Azért különleges ez az egész, mert nem létezik jelenleg egyetlen általunk ismert csillagászati jelenség sem, mely képes lenne egy részét is megmagyarázni ennek az anomáliának.

Bármi is legyen ez, további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy kiderítsük, mivel van dolgunk" - tették hozzá a kutatók, akiknek fogalma sincs róla, mi lehetett ez a jelenség.

A titokzatos robbanás ezerszer fényesebb volt, mint a rendszerben található összes csillag együttvéve.

Feltehetően valamiféle óriási kataklizma lehetett. De vajon mesterségesen gerjesztett volt? Valami olyan robbant fel, amit idegen kezek alkottak? A különféle idegenetekkel és elveszett civilizációkkal foglalkozó portálok szerint a jelenség akár egy hatalmas űrháború mindent eldöntő robbanása is lehetett.

Persze a szkeptikusok szerint nincs szó ilyesmiről, és sokkal inkább valamiféle csillagászati dologban kell rálelnünk a magyarázatra.

Az egyik legvalószínűbb elképzelés szerint valamiféle gammakitörésről lehet szó, ám ha így van, ezelőtt sohasem figyeltek meg még ilyen nagy erejű kitörést.

Egy másik elmélet azt veti fel, hogy egy feketelyuk szakított szét egy fehér törpecsillagot, és ennek volt ilyen kataklizmikus robbanása, és hihetetlenül nagy ereje, hogy azt mi 10,7 milliárd fényév távolságból észlelni tudjuk.

A kutatók egy része nem zárkózik el az idegen, mesterséges eredettől sem, ám hangsúlyozták, hogy előbb mindenképpen meg szeretnék vizsgálni, hogy természetes módon miképpen jöhetett létre egy ilyen nagy erejű kataklizma, és mi válthatta ki.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány űrkutatás csilalgászat


Megtekintések száma: 130530





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet