BRÉKING!!! Itt a NASA bejelentése! Részletek a cikkben

2016. szeptember 26., hétfő




Az elmúlt percekben ért véget a NASA mai napra tervezett nagy bejelentése, ami alapjaiban változtathatja meg a világegyetemről alkotott képünket.

A NASA az elmúlt napokban már utalt arra, hogy valami nagy bejelentésre készül, mely a Jupiter egyik holdjával, az Európával kapcsolatban.

Sokan sokfélét találgattak arról, hogy pontosan mi lehet a nagy bejelentés, amit Szeptember 26-ára, azaz Hétfő este 8 órára írtak ki. A sajtótájékoztató előtt sokan azt találgatták, hogy talán tényleges és cáfolhatatlan bizonyítékot találtak az idegen élet létezésére.

A helyzet sajnos nem ez, de így is egy olyan bejelentésről van szó, mely egyszerre megdöbbentő és ígéretes.

Először is, észrevették, hogy az Európa jege különös anomáliák nyomait viselik magán. Az Európa jege ráadásul sötétebb, mint bármilyen más jég a naprendszerben.

A NASA éppen ezért utána eredt a nyomoknak, és megvizsgálta ezeket az anomáliákat közelebbről. Arra a megdöbbentő jelenségre derítettek fényt, hogy az Európa jegének repedésein időnként, egyes helyeken folyékony víz szivárog ki.

Azt már régóta tudják, hogy az Európa jege alól hatalmas hőmérséklettel rendelkező gejzírek törnek elő, ezekről még műholdas felvételek is készültek.


Azonban ez az első eset, hogy sikerült megfigyelni tényleges, és folyékony víz jelenlétét. Ez magával vonja annak a lehetőségét is, hogy a jövő expedícióit érdemes lehetne ezekhez a feltörő vízfolyásokhoz irányítani.

Ha sikerülne, közvetlenül meg lehetne vizsgálni a feltörő vizet, és annak összetételét, vagyis ez azt jelenti, hogy anélkül derülhetne ki, hogy van-e az Európa jege alatt földönkívüli élet, hogy sokkal nehezebb és költségesebb módon le kellene fúrni a mélyére.

Egy ilyen csillagközi mélyfúrásra ugyanis még évtizedeket kellene várni, ellenben ha egy ilyen folyékony víz borította területen szállna le egy szonda, közvetlen méréseket lehetne végezni.

Ennek óriási jelentősége van, és bár a NASA szeret óvatosan fogalmazni, de a NASA berkein belül több kutató már most úgy véli, hogy az Európa jégrétege alatti óceánban földönkívüli életformák élhetnek.

A felfedezés közelebb visz minket a földönkívüli élet nyomainak kutatásához, és talán még ebben az évtizedben kiderülhet, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, és hogy más planétákon is kialakulhatott az élet valamilyen formája.

tudomány nasa hold csillagászat űrkutatás élet más bolygókon európa


Megtekintések száma: 165961





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet